Internacional

L’hora de marcar diferències amb més gols

Grup B. Després d’empatar entre elles en el primer partit, la selecció espanyola i la portuguesa volen confirmar que són favorites fent un pas cap al primer lloc

Tot i el terratrèmol viscut amb la destitució de Julen Lopetegui, la selecció espanyola va oferir molt bones sensacions en la seva estrena en el mundial, i això que no va poder vèncer Portugal (3-3), liderada pel hat-trick de Cristiano Ronaldo. L’empat fa que si no hi ha sorpreses i tant la roja com els lusitans confirmen el seu paper de clares favorites, el lideratge del grup es decideixi per la diferència de gols. L’objectiu d’uns i altres, doncs, és clar: guanyar i fer-ho com més àmpliament millor. Començant per avui.

Portugal jugarà primer, contra el Marroc, que després de caure derrotat en el temps afegit contra l’Iran, podria dir adéu avui a les possibilitats de ser als vuitens de final. Tot indica que els de Fernando Santos es trobaran un escenari molt diferent del que van tenir contra la selecció espanyola, ja que, tret d’una sorpresa, seran els que hauran de portar la iniciativa contra un combinat que destaca per la seva solidesa defensiva, com ho demostra el fet que només encaixés un gol en tota la fase prèvia. És per això que hi podria haver canvis, amb l’entrada d’André Silva, per acompanyar en atac Cristiano Ronaldo. Qui no hi serà segur, a les files marroquines, que aspiren a repetir el que van fer en l’únic precedent mundialista, a Mèxic 1986, quan van guanyar, serà Amrabat, que contra l’Iran es va fer una commoció cerebral.

Sabent el que haurà fet Portugal, la selecció espanyola aspirarà a prendre el primer lloc del grup a l’Iran, que afronta el duel conscient de les seves limitacions, però sense renunciar a res, com afirma Carlos Queiroz: “Tenim molt bones sensacions. No tenim superhomes com la selecció espanyola però sí que podem fer supercoses.” El tècnic portuguès, però, no podrà comptar amb un dels seus puntals en defensa, el central Chesmi, lesionat, tot i que sí que tindrà un ampli suport de la seva afició, ja que fins a 15.000 iranians s’han desplaçat a Kazan. Per tot plegat, Hierro, que recupera Carvajal, que podria ser l’única novetat en l’onze, no se’n refia: “Coneixem Queiroz. Des de fa set anys fa un gran treball. L’Iran és un equip sòlid ofensivament i defensivament. Encaixa pocs gols, també en fa molts, i és un equip molt poderós.” Precisament de Hierro en va parlar Iniesta, que va voler deixar clar que el grup ja ha oblidat l’afer Lopetegui: “Volem deixar enrere el que va passar. No va ser una situació còmoda per a ningú, però ara estem centrats només en el que ens queda. No hi ha hagut dubtes amb el canvi de seleccionador, tenim molta confiança que podem continuar avançant i somio tornar a ser campions del món.”

LES FRASES

No tenim ‘superhomes’ com ells però podem fer ‘supercoses’. Tenim bones sensacions
Carlos Queiroz
SELECCIONADOR DE L’IRAN
Ja només estem centrats en el que ens queda. Somio tornar a ser campions del món
Andrés Iniesta
JUGADOR DE LA SELECCIÓ ESPANYOLA
Queiroz fa set anys que fa un gran treball. L’Iran és un equip sòlid en atac i en defensa, i poderós
Fernando Hierro
SELECCIONADOR D’ESPANYA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)