Internacional

El Senegal trenca el gel africà

Grup H. Els lleons de Teranga s’imposen a Polònia i es converteixen en l’únic equip del seu continent que ha aconseguit puntuar, després de les derrotes d’Egipte, el Marroc, Nigèria i Tunísia

Àfrica somriu per fi en la copa del món gràcies a una selecció del Senegal que va saber jugar les seves cartes i va gaudir de la fortuna necessària per imposar-se a Polònia a l’Spartak Stadium de Moscou. Després d’haver vist les derrotes d’Egipte, Tunísia, Nigèria i el Marroc, els lleons de Teranga van poder reivindicar tot un continent fent un partit pràctic, obligant Polònia a assumir certa iniciativa des de la construcció del joc, intentant buscar transicions ràpides gràcies a la velocitat dels seus atacants (especialment Sadio Mané i l’escumós Ismaïla Sarr) i sobretot sent resolutiva en les poques possibilitats de gol que va generar.

En la primera meitat amb una acció afortunada, quan un xut de Gana Gueye després d’una pèrdua de Piszczek va rebotar en el cos de Cionek per deixar sense reacció Szczesny.

Després d’haver estat una de les revelacions de la passada Eurocopa, l’equip d’Adam Nawalka va oferir una versió més rovellada en l’estrena mundialista, enormement imprecisa en la gestació de joc, on Krychowiak i Zielinski van acumular força pèrdues de pilota i sobretot amb moltíssimes dificultats per connectar amb Robert Lewandowski, que no va demostrar gaire sintonia amb el seu soci Milik. Així, els senegalesos en van tenir prou amb la seva solidaritat defensiva i desofegant-se sovint amb pilotes a M’Baye Niang, que va incomodar força Cionek i Pazdan, ahir parella de batalles a l’eix de la defensa arran de la baixa de l’imponent Glik.

Conscient que el seu equip estava tenint dificultats per tenir profunditat, Nawalka va aprofitar les molèsties físiques de Kuba Blaszczykowski per, en el descans, intentar canviar la fesomia del partit amb una defensa de tres centrals i donant més volada als seus laterals, Rybus i Piszczek. I quan semblava que la idea podia tenir fruits, quan Polònia començava a trepitjar àrea i fins i tot Lewandowski havia forçat una intervenció vital de Khadim N’Diaye amb un xut de falta, una nova acció estranya va acabar de desenfocar la sort del conjunt europeu. M’Baye Niang, que estava sent atès per les assistències mèdiques a la banda, va retornar al terreny de joc puntual per aprofitar una pilota a l’esquena de la defensa, desarmar la sortida en fals de Szczesny i marcar a plaer un gol que ja ho posava molt coll amunt per a les àligues blanques.

Polònia, força escassa de recursos per dins, amb Zielinski rebent sempre lluny de Lewandowski, com a mínim va trobar algunes possibilitats de progressar pels carrils, sobretot amb pilotes a l’esquena de la defensa a l’arribada de Rybus, però sempre se li van fondre els ploms a mesura que s’acostava a la porteria de Khadim N’Diaye i, encara que va poder il·lusionar-se en els instants finals gràcies a una extraordinària rematada de cap de Krychowiak, ja no va tenir temps de maniobra per a l’èpica i va caure als peus d’uns lleons de Teranga vibrants amb espai per córrer i que, de moment, estan salvant l’honra del futbol africà.

GOLS GRISOS

Un rebot i una acció estranya de Niang acaben decantant la balança

POLÒNIA

Nawalka va intentar canviar el rumb de Polònia posant 3 centrals i carrilers al descans
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)