Internacional

Rússia llueix múscul i no baixa del núvol

Grup A. L’amfitriona va tornar a golejar en el seu segon partit del mundial i tot indica que es jugarà el primer lloc amb l’Uruguai en l’última jornada

Increïble la metamorfosi de Rússia. L’amfitriona va arribar al seu mundial havent guanyat únicament dos dels últims dotze amistosos de preparació. El mes de març Stanislav Txertxéssov es va quedar sense una de les seves principals estrelles. Aleksandr Kokorin es va trencar els lligaments del genoll en el partit de l’Europa League contra el Leipzig i tot el país va plorar amb l’infortuni del crac del Zenit. Vasin i Dzhikia es van unir a la llista de baixes i tots els experiments de Txertxéssov en defensa per rellevar-los van resultar pèssims. Rússia era tot dubtes. Però aquests dubtes van desaparèixer quan la pilota va començar a rodar. Canvi d’imatge radical en menys d’una setmana. A Rússia ara tot és alegria i eufòria. De les crítiques premundial a ser la primera selecció virtualment classificada per a la següent fase. Ho serà matemàticament avui si l’Uruguai supera l’Aràbia Saudita. I seran russos i charrúas els qui es jugaran la primera plaça en l’última jornada.

El guió li està sortint rodó als amfitrions. Dues golejades en dos partits, vuit gols a favor i només un en contra. I el que és millor: sensacions de bon joc. Rússia està fent surf damunt la onada. Tampoc la lesió de Dzagoev en el debut ha minvat el creixement rus. I dins d’aquesta espiral de positivisme, dos noms propis. Denis Txeritxev i Artem Dzyuba. Dos secundaris amb rol protagonista. Tots dos van entrar en la llista de 23 de miracle i estan sent dos dels futbolistes destacats d’aquest inici de mundial. El futbolista del Vila-real ha marcat en els dos partits i ja és pitxitxi empatat amb Cristiano. I el gegant rus nascut a Moscou ja suma dues dianes. L’un ha fet oblidar la lesió de Dzagoev, l’altre ha tret el lloc a Smolov.

Ahir ni tan sols la carta Mohamed Salah jugada per Héctor Cúper li va servir, a Egipte. Rússia va ser molt superior. L’estrella del Liverpool va marcar de penal el gol de l’honor del seu país, ja amb 3-0 en contra, però la seva participació va resultar insuficient per a les aspiracions d’Egipte. Els faraons van resistir només fins al descans. Després de la represa, exhibició russa. Ahmed Fathy, en pròpia porta, i de manera matussera, es va autoflagel·lar només d’arrencar el segon temps (47’). Era el principi del final. Perquè en el minut 59 va arribar el segon gol de la nit, obra de Txeritxev. Obertura a Samedov, excel·lent maniobra de Fernandes dins de l’àrea, assistència enrere per a l’arribada del futbolista del Vila-real i gol. Gran jugada col·lectiva. I de l’elaboració del segon gol, al futbol directe del 3-0. Pilotada llarga des de camp propi, rep Dzyuba, la baixa amb el pit, retall de luxe per desfer-se del marcatge d’Ali Gabr i definició impecable. Golàs en acció personal del davanter de l’Arsenal Tula.

Dos partits a Rússia, dues golejades. Avís a navegants.

EN RATXA

Txeritxev, pitxitxi amb Cristiano, i Artem Dzyuba van tornar a ser protagonistes

RETORN DE SALAH

El crac del Liverpool va marcar de penal en el seu debut, però no va brillar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)