Més futbol

Esperant un pas endavant

Grup C. Didier Deschamps confia en una millor versió del seu equip per superar el Perú, en un partit que podria classificar els ‘bleus’ i eliminar els ‘bicolor’

L’actuació de França davant d’Austràlia, en la seva posada en escena en la copa del món, va fer parlar molt, tot i acabar amb victòria bleu. Si bé és cert que el conjunt dirigit per Didier Deschamps no ha destacat mai per ser un equip destre quan li ha tocat dominar la pilota i generar situacions de gol en estàtic –el perfil dels seus migcampistes n’és un bon indicatiu–, tampoc va oferir altres arguments contra el conjunt oceànic, el rival més feble del grup, al qual va acabar guanyant de rebot amb un gol en pròpia porteria a les acaballes. “Demà [per avui] ho haurem de fer millor”, va reconèixer el seleccionador francès, que espera un pas endavant dels seus homes aquesta tarda en el partit que els enfrontarà al Perú, un equip que va iniciar el torneig amb una derrota contra Dinamarca. “Serà un partit complicat. Defensen bé i tenen capacitat tècnica a dalt”, va advertir Deschamps, que no va revelar cap dels canvis que s’entreveu que farà en l’onze.

Tot i això, pel que ha assajat en els darrers entrenaments, tot fa indicar que Matuidi i Giroud seran titulars. El migcampista de la Juve rellevarà Tolisso, mentre que l’ariet del Chelsea entrarà en lloc de Dembélé, la qual cosa farà que Griezmann caigui a banda dreta. “Giroud és diferent dels altres davanters, aporta coses diferents i quan no hi és trobes a faltar la seva utilitat. Això no vol dir que sigui titular”, va explicar el tècnic, que també va confirmar que Griezmann, substituït contra els australians, està en òptimes condicions.

A l’altre bàndol, els peruans són l’altra cara de la moneda i arriben al límit. El conjunt bicolor sí va protagonitzar una bona actuació en l’estrena, però li va fallar la porteria i va acabar perdent. Una nova derrota avui els podria deixar fora del mundial davant d’uns francesos que, per contra, podrien segellar l’accés a vuitens. “França és el candidat a guanyar el grup i la copa. Tot i això, nosaltres estem acostumats a enfrontar-nos a situacions d’aquest tipus i podem guanyar qualsevol perquè tenim condicions”, va manifestar l’entrenador dels peruans, Ricardo Gareca.

Per al duel, s’espera el retorn del capità Paolo Guerrero a l’onze, en detriment de Farfan, i l’entrada d’Aquino al mig del camp com a substitut de Tapia. Els hàbils Flores, Cueva i Carrillo acompanyaran per darrere a la mitjapunta Guerrero, que serà qui ocuparà la punta de llança.

Dinamarca i Eriksen

En l’altre partit del grup se les hauran Dinamarca i Austràlia, que com França i el Perú també podrien classificar-se uns i acomiadar-se els altres. D’aquesta manera, els danesos, que tindran al capdavant el seu far, Eriksen, un pèl apagat en el primer partit tot i donar l’assistència del gol, buscaran el triomf que els permeti continuar. “Eriksen és un jugador que pot canviar un partit i intentarem que participi en el joc al màxim”, va indicar el preparador dels escandinaus, Age Hareide, conscient que necessita activar el 10 del Tottenham per tenir èxit.

LES FRASES

Ho haurem de fer millor que en l’últim partit. Ells defensen bé i tenen capacitat tècnica a dalt
Didier Deschamps
SELECCIONADOR DE FRANçA
França és el candidat a guanyar la copa, però nosaltres podem superar qualsevol
Ricardo Gareca
SELECCIONADOR DEL PERÚ
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)