Internacional

Salvats per Coutinho

El jugador del Barça desnivella en el temps afegit un partit abocat a l’empat i que després remata Neymar

Costa Rica, amb dues derrotes en dos partits, queda fora dels vuitens de final

El de Rússia està sent un mundial atípic, molt més igualat que els anteriors. Pràcticament no hi ha golejades i les favorites pateixen molt per tirar endavant els seus partits. Argentina està pràcticament eliminada; Alemanya està obligada a guanyar avui per continuar viva; Espanya només va ser capaç de guanyar amb un gol de rebot Iran; França ha guanyat els dos partits per la mínima, i Brasil no és cap excepció. Després d’empatar el seu primer partit contra Suïssa, ahir va haver d’esperar al temps afegit per derrotar Costa Rica, que va resistir el setge de la canarinha durant 90 minuts gràcies a l’ordre en la primera part i a les intervencions de Keylor Navas en la segona. El porter del Real Madrid, a qui Florentino Pérez busca un substitut, va mostrar el seu bon nivell fins que Coutinho el va batre per sota les cames. El migcampista del Barça és per ara el jugador més brillant de la canarinha en aquest mundial. Va fer un gran gol contra Suïssa i ahir va donar el triomf als de Tite aprofitant una bona assistència de Gabriel Jesús i arribant de la segona línia. Minuts després, amb Costa Rica buscant l’empat, Neymar es va estrenar en el mundial com a golejador després d’una recuperació de Casemiro i una bona passada de Douglas Costa. Els dos gols, tots marcats en el temps afegit, envien cap a casa Costa Rica. Els ticos, que van ser una de les revelacions del passat mundial de Brasil, quan van arribar fins als quarts de final, se’n van de Rússia després de dues derrotes en els dos primers partits, en els quals no ha estat capaços de marcar cap gol.

Costa Rica, de fet, ha destacat en els dos darrers mundials per la seva defensa i per les actuacions de Keylor Navas, dues característiques que van estar a punt de provocar ahir l’enèsima sorpresa d’aquesta copa del món. La primera part de Brasil va ser molt fluixa. El ritme era molt baix, la pilota no corria i Costa Rica no patia per mantenir la porteria a zero. El pla dissenyat per Óscar Ramírez funcionava. Moltes ajudes i poc joc. La canarinha tirava de les seves individualitats, especialment de Neymar, però quan l’exblaugrana aconseguia escapolir-se del seu defensor arribava una falta. El brasiler va ser molt castigat a la primera part, fins al punt de ser dubte per jugar contra Costa Rica, per les puntades rebudes, i ahir va anar-se’n al descans protestant molt a l’àrbitre holandès.

La reacció

La frustració i l’enuig dels brasilers en el descans es va transformar en bon joc quan van sortir a jugar en la segona part, amb l’entrada de Douglas Costa per Willian. Havia tingut Celso Borges l’ocasió més clara per a Costa Rica en la primera part i Brasil va posar setge a la porteria de Keylor Navas en els primers minuts de la segona. El porter del Real Madrid va salvar dues bones ocasions de Neymar i, quan no apareixia ell, ho feia el travesser, una cama o el VAR. El pal va evitar el gol de Gabriel Jesús i Gamboa va desviar un xut de Coutinho que es ficava a la porteria tica. I després el VAR va ajudar la selecció de Ramírez. L’àrbitre va assenyalar un penal de Giancarlo González sobre Neymar, però el VAR va ratificar allò que molta gent sap, que el brasiler és tot un especialista a enganyar a l’àrbitre. Revisada la jugada, l’holandès Bjorn Kuipers se’n va desdir. Una de les coses bones del VAR és que deixarà en evidència els tramposos i Neymar és un dels jugador que haurà d’anar molt amb compte.

Després de quedar sense el penal que havien celebrat com un gol els jugadors de Tite i els seus aficionats, els brasilers van abaixar el ritme i fins i tot van perdre els papers en alguna jugada enfrontant-se als futbolistes de Costa Rica que miraven d’aguantar l’empat a zero.

Però quan tothom ja començava a veure que aquell partit acabaria amb una nova sorpresa i amb la canarinha sense guanyar a Rússia, va arribar el gol de Coutinho, que va acabar sent nomenat, com ja havia passat en el partit contra Suïssa, millor jugador del partit.

Costa Rica estava eliminada amb la derrota i els de Ramírez no van tenir més remei que atacar en els minuts que restaven d’afegit, que eren sis. Però quan els ticos es van destapar, Brasil ho va aprofitar per fer el segon gol del partit després d’una recuperació de Casemiro en el mig del camp i una ràpida jugada culminada per Neymar. L’exjugador del Barça s’estrenava en el mundial i va trencar a plorar minuts després quan l’àrbitre va assenyalar el final del partit recordant tots els mesos que ha estat lesionat i l’esforç que ha hagut de fer per arribar en bones condicions al mundial.

KEYLOR NAVAS

El porter del Real Madrid va mantenir amb vida els seus fins al temps afegit

EL VAR

L’àrbitre va assenyalar un penal sobre Neymar i el VAR el va fer rectificar

COUTINHO

El jugador del Barça va tornar a ser nomenat millor jugador del partit
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)