Internacional

Alemanya se la juga

Grup F. La inesperada ensopegada en el debut obliga la vigent campiona a guanyar Suècia per mantenir les expectatives d’estar en els vuitens

La segona cita del combinat alemany en el mundial de Rússia s’ha transformat en un cara o creu. Si guanya reimpulsarà les expectatives de classificar-se per a l’eliminatòria de vuitens, però si perd ja podrà anar fent les maletes. Per tant, màxima pressió per a la vigent campiona del món a l’hora de fer front aquest vespre a Suècia a l’Estadi Olímpic de Sotxi.

La situació del grup F tampoc permet a la mannschaft conformar-se amb un empat, ja que arribaria a l’última jornada de la primera fase gairebé sense cap possibilitat. Li toca, doncs, aferrar-se a la reconeguda fiabilitat alemanya per tal de superar avui Suècia, que va saldar la seva estrena amb un triomf per la mínima (1-0) contra Corea del Sud gracies a un penal que l’àrbitre va assenyalar després de consultar el VAR i que Granqvist va transformar.

Caldrà, però, que Alemanya canviï significativament la decebedora imatge mostrada contra Mèxic diumenge. “La derrota va ser una píndola dolorosa d’empassar, però hem reconsiderat els errors i hem implementat correccions en els entrenaments”, va comentar Joachim Löw ahir, en la roda de premsa prèvia al transcendental duel d’avui. Aquestes correccions poden quedar visualitzades amb canvis en l’onze titular respecte al de fa sis dies, com ara donar entrada a Marco Reus i Ilkay Gündogan en detriment d’Özil i Draxler. El seleccionador teutó, però, té un altre maldecap, ja que Matts Hummels és molt probable que sigui baixa. “Arrossega problemes a les cervicals i no ha millorat. No crec que es recuperi a temps”, va indicar el mateix Löw. Rüdiger apareix com a possible.

Pel que fa a Suècia, els problemes estomacals produïts per una intoxicació han deixat fora de combat tres dels seus internacionals. Un d’ells és el central Pontus Jansson, titular en l’últim partit contra Corea.

Confiança mexicana

L’angoixa de la mannschaft contrasta amb l’eufòria que s’ha instal·lat a la selecció mexicana després d’haver guanyat el quadre alemany. Un resultat que, si suma avui tres punts més contra Corea del Sud, els asseguraria una plaça en els vuitens si Alemanya no venç Suècia. “Tenim moltes expectatives. És una gran oportunitat i estem preparats”, va comentar el seleccionador Juan Carlos Osorio. Tot i la confiança, va advertir dels perills que presenta el rival i va apuntar alguns noms: “Son Heung-min juga al Tottenham i pot actuar en moltes posicions de l’atac. Al davanter Woo-Young caldrà vigilar-lo molt pel seu joc aeri. El seu seleccionador [Shin Tae-Yong] té molta experiència i ha fet una gran feina, serà un rival difícil.” Per la seva banda, el capità de Mèxic, Andrés Guardado, va comentar que el triomf contra Alemanya els ha enfortit, però va advertir del perill de tant elogi: “Hem fet una cosa diferent. Contra Corea confio en els meus companys. Sabem que l’elogi té traïdoria.”

LES FRASES

La derrota contra Mèxic va ser una píndola dolorosa d’empassar, però hem reconsiderat els errors i hem fet correccions
Matts Hummels arrossega problemes a les cervicals i no ha millorat. No crec que es recuperi a temps
Joachim Löw
Seleccionador alemany
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)