Més futbol

La crisi de l’Argentina

Clima de destrucció

Argentina, indignada amb una selecció que ha mostrat una imatge nefasta en el que va de mundial, que va tocar fons contra Croàcia i que ofereix pocs arguments que puguin fer pensar en una reacció

Les crítiques al combinat ‘albiceleste’ van ser ferotges, sent el tècnic Jorge Sampaoli i el capità Leo Messi, els principals assenyalats

Són temps de convulsió per a l’Argentina futbolística. La selecció albiceleste segueix viva a la copa del món, gràcies a la victòria d’ahir de Nigèria, i depèn d’ella mateixa per ser als vuitens de final, però l’ambient que l’envolta és més d’eliminació que no pas d’esperança, de confiança, de fe en la classificació. I és que la imatge mostrada per l’equip en els dos primers partits del torneig, al qual ja va accedir patint de valent i pels pèls, no convida a l’optimisme. “La responsabilitat és meva”, va dir sense gaires arguments Jorge Sampaoli, tècnic d’un conjunt que va a la deriva i que va tocar fons dijous contra Croàcia encaixant una golejada insuportable per al país.

Durant el dia d’ahir, els mitjans de comunicació en van ser un reflex. Les portades dels principals diaris van ser per al moment de l’equip i els programes televisius i radiofònics van resultar un autèntic polvorí despotricant sense pietat del “paperot” de l’albiceleste. De fet, es va arribar a explicar que Sampaoli, amb contracte fins al 2022, seria despatxat immediatament del seu càrrec i que ja ni tan sols dirigiria l’equip dimarts davant de Nigèria, una qüestió que la federació argentina (AFA) va negar en un comunicat. En aquest sentit, el seleccionador, que va rebre càntics insultants per part d’aficionats argentins durant el partit de dijous, va ser el principal blanc de les crítiques, juntament amb Leo Messi, també assenyalat. “Qui coi és Messi per no córrer?”, va declarar Héctor Enrique, campió del món al 1986, indignat amb l’actuació dels integrants del combinat sud-americà. “Són nens molt consentits. Tant de bo siguem campions del món, però que després marxin tots, un per un. No mereixen estar a la selecció”, va opinar Enrique, que no va ser l’únic exfutbolista internacional crític. Néstor Clausen, també guanyador del torneig fa 30 anys amb l’albiceleste, va dir-hi la seva als mitjans argentins: “Aquests jugadors no han tingut els collons per defensar aquesta samarreta”, va manifestar. “Quan les coses es posaven lletges, Maradona apareixia. Messi ha abaixat el cap, no ha dit res, l’he vist derrotat”, va afegir Clausen.

Un altre campió del món argentí, en aquest cas del 1978, Osvaldo Ardiles, va qualificar al combinat de “la pitjor selecció de la història” i va carregar durament contra Sampaoli: “Impresentable. Ha acabat el seu cicle insultats jugadors croats. Arrogant, ignorant. Fins i tot tenint el millor jugador del món no ha estat capaç de conformar un equip competitiu”, va assegurar Ardiles. És el clima, de tints gairebé destructius, que es viu al voltant de la selecció argentina, que tot i això, té a la mà continuar en el mundial.

Dures paraules de campions del món.
Exfutbolistes argentins que van guanyar el mundial, com Héctor Enrique i Néstor Clausen (1986) i Osvaldo Ardiles (1978), van carregar contra la selecció ‘albiceleste’.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)