Internacional

Obligació per a Espanya i Portugal; somni per a l’Iran

Grup B. La doble candidatura ibèrica es juga avui el seu futur a Rússia. És una final per a ‘la roja’ i l’equip de Cristiano, mentre que els de Queiroz aspiren a la sorpresa

Les dues últimes campiones d’Europa es juguen avui la classificació per als vuitens de final del mundial, amb l’Iran com a gran convidat sorpresa a la festa. Grup obert amb absolutament tot encara per decidir-se que converteix aquesta tercera jornada del grup B en una final de caixa o faixa per als tres candidats. Només el Marroc, ja eliminat, s’ho pot agafar amb relativa lleugeresa.

Els lleons de l’Atles han estat la gran decepció del grup. No per joc ni per sensacions, però sí per resultats. Arribaven a Rússia com un dels equips més sòlids i en marxaran havent jugat un bon futbol durant molts moments, però havent estat víctimes també de la poca resolució en les dues àrees. El combinat d’Hervé Renard es juga simplement l’honor avui contra Espanya (20 h). A la roja li preocupa l’orgull ferit dels africans i l’estat del terreny de joc. De fet, la FIFA no va deixar entrenar-se ahir cap dels dos equips a l’escenari del partit d’avui per no malmetre més la gespa. Dissabte la FEF va repetir de nou la fotografia oficial de la selecció, ara ja amb Hierro al centre de la imatge. Canviat el cromo i amb la fotografia ja actualitzada, ara la roja haurà de demostrar avui que l’afer Lopetegui està del tot enterrat. Un resultat millor que el de Portugal li serviria per ser primera de grup, però alerta perquè la derrota per dos gols o més la deixaria fora si l’Iran puntués contra Portugal.

En qualsevol dels supòsits serà un dia de calculadora perquè tant per ser primer com segon de grup és possible que s’hagi de recórrer a la suma de gols o fins i tot al factor fair play per forçar el desempat.

En l’altre partit tots els ulls estaran posats en dos portuguesos. Cristiano ha marcat quatre gols en dos partits i les esperances de Portugal passen per les seves botes. Només ell ha vist porteria. A l’altra banda, Carlos Queiroz es juga fer història amb l’Iran en un duel fratricida per a ell. L’únic portuguès que firmaria avui l’eliminació dels lusitans. La contundència de Ronaldo contra la il·lusió i el rigor defensiu dels de l’Orient Mitjà.

LES FRASES

Si volem ser primers de grup hem de guanyar i el Marroc no ens regalarà res
Fernando Hierro
seleccionador d’espanya
Qui vulgui ser campió ha d’estar disposat a patir. Està sent un mundial amb molta igualtat
Sergio Busquets
jugador d’espanya
Fa poc no imaginàvem ni jugar contra Cristiano. Ara somiem classificar-nos
Carlos Queiroz
seleccionador dE L’iran
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)