Més futbol

Messi domina l’escena

França-Argentina. L’astre de Rosario és el principal argument del combinat ‘albiceleste’ per superar el ‘bleu’ i accedir als quarts de final

El primer gran partit d’aquesta copa del món tindrà lloc avui a Kazan. França i l’Argentina, dos equips que s’haurien pogut veure les cares en una final, avancen el duel per als vuitens amb un nom, per sobre de tots, que acapara l’interès: Leo Messi. De l’astre argentí, el principal argument d’un combinat albiceleste que ha ofert poquíssim futbol des que va començar el torneig, en parla tothom. “Messi és Messi”, responia ahir Didier Deschamps qüestionat sobre el 10. “És imprevisible; només s’han de mirar les seves estadístiques: 65 gols en 127 partits amb la selecció. La intenció és neutralitzar-lo, encara que sabem que és capaç de fer coses per ell sol”, va explicar el seleccionador bleu, que va afegir que no té cap pla específic per aturar-lo: “Un pla és una paraula molt gran; la idea és limitar la seva influència.”

A l’altre bàndol, Jorge Sampaoli continua donant voltes a això mateix, a intentar que el millor futbolista del planeta pugui participar més, entrar més en joc i tenir-hi molt més pes. “Més enllà que França tingui un pla per neutralitzar Leo, nosaltres en tenim un altre per potenciar-lo”, va manifestar el tècnic de l’Argentina. “Té molta claredat per veure el futbol i ens apropa a realitats que ens permeten veure coses que només un geni pot veure”, va dir. “A vegades és difícil estar a l’altura d’un jugador diferent com Leo, que és un far per a nosaltres”, va expressar Sampaoli, que estudia una possibilitat per donar tensar més l’equip. L’entrenador argentí valora si donar entrada en l’onze inicial a Pavón, l’hàbil extrem del Boca, posar-lo a la banda dreta i col·locar Messi de fals 9. Això implicaria deixar a la banqueta Higuaín. “Té possibilitats de jugar”, va limitar-se a dir Sampaoli qüestionat sobre les possibilitats de Pavón de ser titular. El seu homòleg francès, Deschamps, també té un dubte, a la banda esquerra: el múscul i desplegament de Matuidi o la velocitat i verticalitat de Lemar.

Cara o creu

De l’enfrontament només en sortirà un supervivent. “L’Argentina jugarà amb el ganivet entre les dents, amb molta convicció”, va manifestar Sampaoli. “Necessito que portem les regnes del partit. Hem de trobar jugadors que ens permetin controlar el joc”, va asseverar l’argentí. “El comptador s’ha posat a zero ara: o passem o cap a casa”, va resumir Deschamps. “Són un equip molt experimentat. El nostre és jove, i no és una excusa, sinó una realitat, que no ens ha d’impedir ser competitius”, va cloure el preparador francès.

LES FRASES

Messi és Messi. És imprevisible. Intentarem neutralitzar-lo i limitar la seva influència
Didier Deschamps
Seleccionador de frança
Messi ens apropa a realitats que ens permeten veure coses que només un geni pot veure
Jorge Sampaoli
Seleccionador de L’ARGENTINA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)