Internacional

La nit en què Courtois va volar pel cel de Kazan

Decisiu. El porter, molt inspirat en tot el partit, va evitar la pròrroga en el minut 94 amb una gran estirada en què va desviar una rosca a l’escaire de Neymar

Quan d’aquí a uns anys es recordin els millors porters de la història de Bèlgica, el nom de Thibaut Courtois ja apareixerà al costat dels de Jean-Marie Pfaff i Michel Preud’homme, i a la mateixa alçada de tots dos mites dels diables vermells. I és que el porter del Chelsea va signar ahir una actuació estel·lar, fent anar en orris tots els intents del Brasil per mirar de remuntar el 0-2 amb què Bèlgica va marxar al descans, i amb el colofó d’una aturada màgica a Neymar en el minut 94, amb una estirada només a l’abast dels millors porters del món, una acció que ja forma part de la història del mundial de Rússia.

Perquè en una jornada marcada per la bona actuació d’Hugo Lloris i per l’errada fatal de Muslera en l’altre partit dels quarts de final del dia, Courtois no va fer res més que refermar el tòpic que diu que tot equip campió necessita un porter decisiu, ja que cada aturada salvadora en un torneig tan curt com és un mundial té el mateix valor que un gol de l’estrella, així que ben bé es podria dir que el porter belga va signar ahir un hat-trick, ja que de les vuit intervencions que va fer, tres van ser especialment brillants. I és que des d’un primer moment es va intuir que els déus del futbol s’havien alineat amb Courtois, que en el minut 12, estant ja batut, ja veure com una rematada amb el cap de Thiago Silva s’estavellava al pal per, tot seguit, deixar la pilota morta a les seves mans. Molta més feina, en canvi, va tenir el porter del Chelsea poc abans del descans, en què es va haver de lluir de valent per desviar un xut ajustat del blaugrana Coutinho. El resultat era ja de 0-2, però semblava evident que en la segona meitat Bèlgica necessitaria la millor versió de Thibaut Courtois.

Atura el vendaval

Amb res a perdre, el Brasil va sortir a totes després de la represa, un esma que va atemorir als defenses dels diables vermells, obligant Courtois a sortir al pas per evitar un gol ràpid que permetés que els de Tite tornessin a entrar en el partit. En el minut 63, de fet, el porter va salvar l’1-2, en desviar un xut molt perillós de Douglas Costa. Després, va venir el gol de Renato Augusto, en què el porter belga no va poder fer res, una diana que va fer témer el pitjor per als interessos dels de Robert Martínez, ja que, amb l’equip visiblement cansat, una pròrroga hauria estat fatal, i més si s’afegeix el cop psicològic que hauria significat la pèrdua d’un avantatge de dos gols. I va ser llavors quan, ja en el minut 94, Thibaut Courtois va fer l’aturada del mundial. El Brasil, a còpia d’empenta, va aconseguir tancar Bèlgica a la seva àrea i fer arribar la pilota a Neymar, que des de la frontal es va inventar una rosca teledirigida a l’escaire. Semblava gol, però va aparèixer Courtois amb una estirada impossible i a mà canviada per enviar la pilota a córner.

I és que quan d’aquí a molts i molts anys es recordi l’històric Brasil-Bèlgica dels quarts de final del mundial del 2018, es parlarà de les conduccions de Hazard, del gran partit del doble pivot format per Fellaini i Witsel, de la potència de Lukaku i de la classe de De Bruyne, però sobretot sorgirà del nom de Thibaut Courtois, un porter majestuós que ahir va afegir el seu nom a la història de les copes del món.

ENTRA EN LA LLEGENDA

El porter del Chelsea va afegir ahir el seu nom al costat dels de Pfaff i Preud’homme

FORÇA FEINA

Abans de l’aturada a Neymar, Courtois va evitar els gols de Coutinho i de Douglas Costa