Més futbol

El Reus, el Lleida i Sant Andreu segueixen vius a la copa

Segona eliminatòria. Un gol matiner facilita la derrota del Nàstic a Còrdova (2-0) i el Badalona veu com el Villanovense remunta i el deixa fora

El Reus i el Lleida han passat aquesta nit la segona eliminatòria de la copa del Rei en desfer-se d’Osasuna (1-2) i Compostel·la (1-0), respectivament. El Sant Andreu ha suat encara més i tal com li va passar fa una setmana a Cornellà, ha necessitat anar més enllà dels 90 minuts per imposar-se al Gernika. Els tres catalans seran divendres en el sorteig que es farà a Las Rozas. El Nàstic, en canvi, ha posat punt i final a la seva participació en caure a Còrdova (2-0), tal com li ha passat al Badalona, que ha vist com el Villanovense remuntava el gol inicial de Magallán.

El Reus, que ha fet rotacions dins de les limitacions de la plantilla, s’ha imposat en duel de la categoria de plata que s’ha resolt a la segona meitat. En el minut 60, un contraatac d’Adrià Arjona ha trobat Fran Carbia, que ha encarat el porter i l’ha superat, amb col·laboració d’un defensor local. La renda dels catalans ha augmentat vuit minuts més tard quan Juan Domínguez ha aprofitat una pilota morta dins l’àrea. Els navarresos han mirat de reaccionar i el badaloní Clec ha retallat distàncies a tres minuts del final. Pol Freixanet ha impedit que la reacció anés a més.

La nota negativa en els equips de segona A ha arribat del Nàstic. Ben aviat el partit s’ha començat a torçar a Còrdova per als catalans, que han vist com en el minut 4 Andrés Martín rematava de primeres una centrada per fer l’1-0. Els tarragonins han tingut opcions d’empatar i fins i tot han vist com el pal rebutjava una rematada de Fali al tram final, abans que Piovaccari sentenciés en el 92’.

Dels equips de segona B, el Sant Andreu ha viscut un duel accidentat, ja que el rival ha arribat just al partit pel retard en el vol i la pluja ha deixat el Narcís Sala en un estat que ha fet perilla l’enfrontament. Al final s’ha disputat, però el terreny de joc ha tingut molt a dir en el que han vist els 1.236 espectadors que s’han acostat a l’estadi. El pitjor, la lesió de Víctor. Amb tot plegat, 0-0 al final dels 90 minuts i aturades salvadores de Segovia. Segona pròrroga en una setmana. I ha calgut esperar fins al 115’ per veure la victòria dels barcelonins amb un penal que ha transformat Ton Alcover.

Alegria també a Lleida, que té més a prop el somni de tornar a veure equips de la màxima categoria en el seu estadi i rememorar les gestes de la campanya anterior. Els del Segrià han superat la segona eliminatòria gràcies a un gol de Juan Tomàs al minut 40 aprofitant una bona centrada de Carlos Ramírez.

En canvi, el Badalona ha dit adéu, malgrat que s’ha avançat en la visita al Villanovense en el minut 41 amb un xut de Magallán després que Robusté pentinés una centrada. L’avantatge dels homes de Calderé, però, ha estat un vist i no vist perquè Raíllo ha empatat un minut més tard i a la segona meitat en el 73’ Xiscu ha fet el 2-1. El porter Perales ha evitat que la diferència anés a més.