Champions

SUPERCOPA D'EUROPA

S’encenen els focus a Europa

Supercopa. El Bayern de Munic i el Sevilla es disputen avui (21 h, Movistar) el primer títol de la temporada a l’estadi Puskas (Budapest), que permetrà un 30% de l’aforament

El Bayern de Munic, campió de la Champions, i el Sevilla, campió de l’Europa League, donaran el tret de sortida a les competicions continentals del curs 2020/21 amb la disputa de la supercopa d’Europa, en una final a partit únic. Tot i que les fases de classificació per a les competicions continentals ja fa algunes setmanes que estan en joc, la supercopa habitualment significa l’inici d’una llarga temporada de competicions entre equips del continent. L’enfrontament serà d’excepció, ja que l’escenari, l’estadi Puskas de Budapest, podrà deixar entrar un 30% de l’aforament total de l’estadi (60.000 localitats).

El Bayern està centrat a allargar el seu domini, un cop demostrat que va ser l’equip més en forma de tot Europa en l’últim curs. Els bavaresos van signar un 8-0 en el seu debut a la Bundesliga contra el Schalke, de manera que va ampliar a 22 partits la seva ratxa de victòries consecutives. És un tram de temporada molt important perquè en sis dies hi haurà un altre títol en joc: la supercopa alemanya contra el Borussia Dortmund. “Hem viscut uns mesos fantàstics”, diu el capità, Manuel Neuer: “Som un equip que continua tenint gana, amb molta qualitat a les seves files i un gran entrenador. Sempre hem mantingut la motivació en cada entrenament, fins i tot durant els moments més difícils de la pandèmia”. L’entrenador Flick ha reconegut que espera poder disposar de Lewandowski, que es va fer una lesió menor en el partit contra el Schalke. Javi Martínez també ha viatjat amb l’equip tot i que molt possiblement acabi fitxant per l’Athletic.

El Sevilla, en canvi, arriba al partit amb poca pràctica, ja que encara no s’ha estrenat en la lliga i només ha disputat tres amistosos. A més, el tècnic Lopetegui no va poder disposar fins diumenge passat de Munir, que ha hagut de passar una quarantena. “Enfrontar-se al Bayern és enfrontar-se al millor equip del món”, ha dit Lopetegui: “Tenim molt respecte i admiració per ells però som un equip molt orgullós, ambiciós i apassionat.” El Sevilla ha repartit 500 entrades entre els seus, mentre que hi haurà 2.000 aficionats del Bayern.

LES REACCIONS

El Sevilla és un equip fort tàcticament i això és mèrit del seu entrenador
Hans Flick
entrenador del bayern
Tenim molt respecte i admiració per ells, però som un equip orgullós i ambiciós
Julen Lopetegui
entrenador del sevilla
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)