2a divisió FEF

El Llagostera, en estat de gràcia per afrontar tres duels de màxima emoció

En vuit dies els d’Oriol Alsina visitaran el Nàstic i rebran les visites de l’Espanyol en la copa i de l’Olot en l’últim partit del 2020

Després d’un mes de jugar dos partits per setmana sense parar ni un moment el Llagostera ha pogut gaudir aquesta setmana d’uns dies de tranquil·litat, que de ben segur hauran anat d’alló més bé perquè els gironins omplin de nou un dipòsit de gasolina que ja estava en reserva. El desgast, però, ha valgut la pena, i és que els d’Oriol Alsina han viscut en un estat de gràcia que els hi ha permès guanyar el primer títol oficial de la seva història, la copa Federació, i situar-se en una posició relativament còmode en la lliga –ara mateix són cinquens amb 10 punts, a tres del líder.

Aquest moment dolç en el que es troben immersos els blau-i-vermells s’ha llaurat amb el segell marca de la casa, i és que l’èpica els ha acompanyat d’una manera sobrenatural en els dos últims partits. Primer dimecres passat, en la final de la copa Federació contra Las Rozas, amb Marcos aturant un penal durant els noranta minuts i Cortés marcant de falta el gol de la victòria en l’últim segon (1-2) –abans en la mateixa segona part de la pròrroga Yousseff havia fet el 0-1 i els madrilenys havien empatat just després. El guió va ser molt similar en la victòria de diumenge en la lliga contra el Barça B, i és que primer Cortés va fer l’únic gol del partit i en els últims minuts Marcos va tornar a parar un llençament de penal.

El colofó en vuit dies

Aquests últims partits han suposat una injecció de confiança altíssima per un equip que ara haurà d’afrontar un final d’any amb tres partits carregats de tensió en vuit dies. El primer d’ells serà aquest diumenge (a les 12 h) amb la visita al camp del Nàstic, en un duel sempre especial per la rivalitat entre els dos equips. Des de Llagostera es vol tornar a donar un cop moral als tarragonins, que no són capaços de guanyar al Llagostera des de fa cinc anys, a 2a A. Els últims precedents són molt positius pels gironins, que ja van aconseguir guanyar al camp del Nàstic el curs passat en la primera jornada de lliga (1-3) i que en la segona volta van empatar a zero al municipal. A més, aquest any ja es van creuar els seus camins en la copa Federació, i el Llagostera va poder eliminar els grana en la pròrroga en un partit carregat de tensió (2-1).

El segon plat fort del final d’any dels d’Oriol Alsina serà dimecres (a les 19 h), amb la disputa de la primera eliminatòria de la copa. El Llagostera haurà de rebre l’Espanyol i tindrà totes les apostes en contra, però els gironins volen aprofitar el seu bon moment per tancar l’any amb una altra gesta que passaria a la història i que permetria viure un altre partit de copa molt atractiu al mes de gener.

Per tancar la trilogia de partits dels llagosterencs d’aquest final de 2020 hi haurà un altre plat fort. De fet, segurament un dels partits més esperats del curs. Serà la visita al municipal llagosterenc de l’Olot el diumenge 20 (a les 12h), en un duel vital pels dos equips per mirar d’encarar la segona volta en una bona posició. A més, el partit de ben segur que estarà marcat encara pel que es va viure el curs passat al municipal, i és que la victòria del Llagostera en l’últim sospir amb un gol de Sascha (1-0) va arribar carregada de polèmica –des d’Olot van trobar rigorosa l’expulsió a Xumetra, van demanar un penal i el gol va arribar en posició més que dubtosa– i va generar un dur encreuament de declaracions entre els dos entrenadors, Oriol Alsina i Raúl Garrido. El duel de tornada a Olot ja no es va poder jugar per l’aturada, així que serà el retrobament entre els dos equips.