2a divisió FEF

Julen Monreal, la baixa més sensible per al Llagostera

2a divisió B. El central navarrès, que va veure la vermella a Tarragona, havia disputat tots els minuts de la temporada, però es perdrà el partit contra l’Olot i el comitè li podria imposar algun més

La derrota al camp del Nàstic (3-0) ha deixat conseqüències més enllà de l’aspecte classificatori per al Llagostera, i és que l’acció més polèmica del partit i que va conduir a la derrota dels gironins va ser l’expulsió amb vermella directa a Julen Monreal a l’inici de la segona part, just després de ser víctima d’un penal que el col·legiat no va xiular. Arran de quedar-se amb inferioritat numèrica els d’Oriol Alsina es van veure aclaparats per un Nàstic que va saber aprofitar la situació per golejar amb comoditat, tot i que les dues últimes dianes van arribar en el tram final.

Si l’expulsió de Julen Monreal va ser tan determinant no és per qualsevol cosa, i és que el central navarrès, incorporat aquest estiu procedent de La Nucía, s’ha erigit en aquests mesos com un dels líders de l’equip. De fet, els minuts que no va estar sobre la gespa a Tarragona són els primers que es perd en el que va de lliga, mentre que en la copa Federació també va ser titular en absolutament tots els partits i només es va perdre els últims quatre minuts dels quarts de final contra el Platges de Calvià quan el partit ja estava del tot decidit (3-0). La desgràcia per al Llagostera és que l’expulsió portarà cua, i és que el central navarrès segur que no podrà jugar contra l’Olot el duel de diumenge a les 12h al municipal llagosterenc. Serà una baixa molt sensible pels d’Oriol Alsina, que hauran d’intentar mantenir la solidesa defensiva que havien demostrat abans del duel a Tarragona sense un dels seus pilars.

El gran interrogant que encara està per resoldre’s és si la sanció a Julen Monreal pot anar més enllà, i és que la redacció de l’acta podria provocar una sanció de més d’un partit. Concretament, el col·legiat Martínez Montalbán va argumentar l’expulsió amb la següent cita: “ Donar un cop de cap a un adversari amb violència, estant la pilota en jocs però no a distància de ser jugada”. La resolució del comitè hauria d’arribar demà, amb la incògnita també present de què passaria si fos una sanció greu, de quatre partits o més, i pogués afectar al duel de demà de copa contra l’Espanyol.