Més futbol

Gaudir, però també competir

Copa. El Llagostera rep la visita de l’Espanyol en la primera eliminatòria, un rival molt lluny per potencial, història i pressupost, però que al municipal haurà de suar si vol classificar-se

Nou vespre màgic i diferent al municipal de Llagostera, que serà l’escenari del duel de la primera eliminatòria de copa entre el Llagostera i l’Espanyol (a les 19 h). L’equip gironí s’ha guanyat el dret de participar en la competició de copa després d’enfilar diverses eliminatòries de la copa Federació (en tenia prou superant l’Eixea, el Nàstic i el Platges de Calvià, però fins i tot va guanyar el trofeu imposant-se a l’UCAM i Las Rozas, en la final). Aquesta serà la setena participació dels llagosterencs en la copa, una bestiesa tenint en compte la magnitud del club, que fa escassos quinze anys militava al futbol territorial gironí.

El Llagostera és conscient que la distància amb el primer equip de l’Espanyol és sideral, però té clar que el seu punt fort a favor és el municipal. Les reduïdes dimensions i la superfície artificial del terreny de joc obligaran l’Espanyol a adaptar-se a les condicions, i és que, depenent del nivell d’agilitat dels blanc-i-blaus, les possibilitats dels blau-i-vermells per classificar-se per a la segona eliminatòria creixeran. “L’Espanyol és un equip de primera que es troba a segona A. Té molt nivell en totes les línies i molta profunditat de plantilla, i a més, un tècnic que sap de què va això. L’inici de lliga que han fet és de gran nota i estic convençut que el curs vinent tornaran a la categoria que mereixen”, comenta el tècnic del Llagostera, Oriol Alsina, que hi afegeix: “Jugar en un camp petit com el nostre no els beneficia, però la gespa està en un bon estat i la pilota corre, tenen qualitat i s’adaptaran ja que també disposen de jugadors físics.”

El Llagostera rebrà una compensació econòmica per participar en aquesta eliminatòria de copa, però no podrà emplenar el municipal amb els seus aficionats i els blanc-i-blaus que hi haurien anat a animar els seus, una llàstima per a uns partits de la competició sempre especials i amb un ambient diferent a les graderies. “És un gran premi participar en la copa ja que ens porta bons records i nits inoblidables, però fer-ho sense públic és una llàstima. Jugarem com si fossin a la graderia, que pateixin amb nosaltres des de casa”, sentenciava el tècnic.

Pel bàndol blanc-i-blau, Vicente Moreno va mostrar-se caut en relació amb el duel contra el Llagostera, i és que el tècnic de Massanassa, quan dirigia el Nàstic, va veure com els gironins li pispaven un ascens a plata que el curs següent sí que va aconseguir. “Juguem contra un equip que conec bé i que sap competir. Només hem de pensar en aquesta eliminatòria, que serà difícil ja que he competit contra el Llagostera i sé que no ens ho posarà fàcil”, diu Moreno, que hi afegeix: “No és el camp que triaríem per jugar, però ens hem d’adaptar a les circumstàncies, som un club que sol donar importància a la copa i així ho farem enguany.”

2 Partits guanyats 12

4 Partits empatats 3

2 Partits perduts 3

4 Gols a favor 28

5 Gols en contra 8

LA PRÈVIA

L’Espanyol és un equip de primera que es troba a segona A. Té molt nivell en totes les línies i, a més, un tècnic que sap de què va tot això
Jugar en un camp petit com el nostre no els beneficia, però tenen molta qualitat i s’hi adaptaran
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
Juguem contra un equip que conec bé i que sap competir, haurem d’adaptar-nos a les circumstàncies
Vicente Moreno
entrenador de l’espanyol

PARTICIPACIONS EN LA COPA

CURS 2011/12
Llagostera-Olímpic 4-2
1a eliminatòria
Llagostera-Cerceda 2-1
2a eliminatòria
Llagostera-l’Hospitalet 0-1
3a eliminatòria
CURS 2012/13
Llagostera-Badalona 1-0
1a eliminatòria
Llagostera-Eixea 1-0
2a eliminatòria
AE Prat-Llagostera 2-3
3a eliminatòria
Llagostera-València 0-2
Setzens de final
València-Llagostera 3-1
Setzens de final
CURS 2014/15
Betis-Llagostera 2-0
2a eliminatòria
CURS 2015/16
Llagostera-Albacete 2-1
2a eliminatòria
Saragossa-Llagostera 1-2
3a eliminatòria
Llagostera-Deportivo 1-2
Setzens de final
Deportivo-Llagostera 1-1
Setzens de final
CURS 2016/17
Racing-Llagostera 2-1
2a eliminatòria
CURS 2019/20
Llagostera-Haro 0-1
1a eliminatòria
CURS 2020/21
Llagostera-Espanyol ?
1a eliminatòria
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)