2a divisió FEF

Territori llagosterenc

Precedents. Llagostera i Olot es tornen a veure les cares diumenge (12h) en un derbi que a feu blaugrana, històricament s’ha decantat majoritàriament per al bàndol local

No son molts els precedents existents entre Llagostera i l’Olot tot i la proximitat i la similitud de trajectòries que hi ha entre ells. Diumenge (12h) serà la cinquena vegada que ambdós equips es veuran les cares al municipal de Llagostera, on l’equip blaugrana s’ha fet fort històricament; el balanç dels quatre enfrontaments anteriors és d’un empat i tres victòries del conjunt blaugrana.

El primer duel de lliga entre els dos conjunts va ser el curs 2005/06, quan van coincidir a l’antiga primera regional. El Llagostera, que ja entrenava Oriol Alsina, acabava d’arribar a la categoria, però amb aquella posada en escena va fer una declaració d’intencions protagonitzant un partit molt seriós, sobretot defensivament, que es va resoldre sense gols (0-0). El conjunt blaugrana va finalitzar aquella temporada pujant a Preferent.

Van passar vuit anys (2013/14) fins que es van tornar a veure les cares de nou i ho van fer a segona divisió B, en un partit on els llagosterencs van golejar (5-0), una victòria que continua sent la més àmplia de la història del club al bronze. Eloy Gila, Jordi López, Enric Pi, de penal, i un doblet de Sellarès van certificar la superioritat d’un conjunt que va passar per sobre d’un Olot entrenat per Edu Vílchez. El Llagostera, aquell curs, va acabar pujant a segona divisió A.

Fa tres temporades (2017/18) es van tornar a enfrontar, també a la categoria de bronze. En aquella ocasió els dos equips es van citar en un matx dramàtic amb tots dos prop del descens. L’Olot es va avançar amb un gol de Bigas, però el Llagos va capgirar el marcador (2-1) amb dianes de Pablo Sánchez i Maynau. Els tres punts, però, no li van servir al Llagostera per salvar la categoria.

I l’últim precedent és el del curs passat (2019/20) en què el Llagostera va tornar-se a imposar (1-0). Va fer-ho en un duel vibrant en què els blaugrana van assolir el triomf de forma èpica i polèmica, amb un gol de Sascha en el minut 93. El davanter, en una acció en què els olotins van demanar un possible fora de joc, va engaltar des de l’interior de l’àrea un xut que va tornar a donar els tres punts als locals en el derbi al municipal. L’Olot, que venia de reclamar un penal just en la jugada anterior i jugava amb nou jugadors per les expulsions de Xumetra i Comas, va marxar indignat amb l’arbitratge.

LLAGOSTERA:Marcos; Aimar (Dalmauu, 69’), Lucas, Diego, Maynau; David García, Magallán; Crespo (Kuku, 46’), Cortés, Nahuuel (Yeray, 94’); i Sascha.OLOT:Vito; Aspar, Alan Baró, Arnauu Comas, Carles Mas; Vivi, Masó, Hèctor Simón (Jose, 86’); Xuumetra, Peque (Kilian, 67’) i Joel (Natalio, 81’).GOLS:1-0 (93’) Sascha.ÀRBITRE:Pérez Muley.T.G.:als locals Cortés, Diego,David García i Aimar; i al visitant Hèctor Simón.T.V.:als visitants Xumetra (38’), directa, i Arnau Comas (92’) per doble amonestació.COMENTARI:El Llagostera es va imposar a l’últim instant amb un gol en possible fora de joc davant un Olot que va acabar amb nou jugadors.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)