2a divisió FEF

L’Olot supera el Poblense (1-2) i jugarà el dia de reis contra l’Osasuna

Copa. Els garrotxins han patit de valent tot i que dues dianes de Xumetra (38’) i Barnils (48’) aplanaven el camí. El gol local en el 53 ha obert el matx i els balears, fins i tot, han estavellat una pilota al travesser (74’)

L’Olot ha superat 1-2 el Poblense en la primera eliminatòria de copa i jugarà la següent fase de la competició el 6 de gener a casa contra l’Osasuna. Una diana de Xumetra, després d’aprofitar una errada defensiva local (38’), i una de Barnils (48’), a través d’un cop de cap a la sortida d’un corner, han aplanat el camí als garrotxins, que això sí, han hagut de patir de valent quan cinc minuts després del 0-2, Alberto ha retallat distàncies. Els balears han revifat i pressionat els olotins i, fins i tot, Jaime ha estavellat una pilota al travesser de la porteria de Batalla (74’).

Els primers minuts han estat de tempteig però amb un Poblense amb més concentració i intensitat que l’Olot. Als de Raúl Garrido els ha costat adaptar-se al vent i les condicions del terreny de joc, això sí, de gespa natural i dimensions grans. En el minut 3, Aitor Pons ha avisat Batalla amb un xut ras que el porter ha aturat en dos temps i en el 19, Alberto Fernández ha tingut l’ocasió més clara pels balears amb una centrada al segon pal que ha enganxat tal com baixava. El llançament però ha sortit a fora per molt poc quan semblava que es colava a dins de la porteria garrotxina.

L’Olot ha avisat tímidament estirant línies. Primer Pedro del Campo ha provat d’assistir Kilian, que amb la canya a punt ha vist com Jaime refusava a corner (5’) i Juan Delgado ha fet un xut massa desviat després de rebre a l’espai (12’).

Quan menys coses passaven damunt de la gespa, una doble errada defensiva del Poblense ha estat aprofitada per Xumetra, que ha establert el 0-1. El de l’Estartit ha topat amb Damià Ramos, que no ha sabut refusar l’esfèrica, el porter Imanol ha sortit precipitadament i l’atacant de l’Olot ha fet una vaselina des de fora de l’àrea que ha acabat a dins de la porteria local (38’).

El patiment, que no falti

La segona part ha començat de la millor manera per l’Olot. Tot just s’havien disputat tres minuts quan Pedro del Campo ha servit un corner al cor de l’àrea on hi havia sol com un mussol Barnils. El de Seva ha girat bé el coll i el cap per fer una rematada picada que s’ha colat a dins de la porteria d’Imanol (48’). El partit i l’eliminatòria es posava de meravella pels interessos de l’Olot, però en una jugada inoportuna, el Poblense ha revifat. Alberto ha caçat un refús amb els punys de Batalla per engaltar un fort xut que no ha pogut bloquejar cap defensor olotí (53’), establint un 1-2 que obria de bat a bat les possibilitats per al conjunt mallorquí. I, de fet, els de sa Pobla s’ho han cregut i han passat a dominar el partit i atacar amb més insistència la porteria defensada per Batalla. En el 70, Raúl Beneit ha posat a prova al porter de Balaguer i en el 74, ha estat el travesser qui ha evitat l’empat balear després que d’un xutàs de Jaime Hernández.

Per sort, en el tram final, la defensa dels de la Garrotxa ha sabut patir i gestionar l’avantatge per confirmar la victòria i la classificació per a la segona eliminatòria de la copa, en la qual espera l’Osasuna de primera divisió. El matx es disputarà el proper 6 de gener, el dia de reis, a les 19 h al municipal d’Olot.