2a divisió FEF

L’any en què una pandèmia va tallar les ales a l’Olot

2a divisió B. El 2020 dels de la Garrotxa ha estat marcat pel moment en què la Covid-19 va fer cancel·lar la lliga passada en la categoria, amb els olotins setens, clarament a l’alça, i a només cinc punts del segon

Si bé l’any 2021 serà un dels més especials per a l’Olot, un any en què a l’octubre es donarà el tret de sortida al centenari de l’entitat, el 2020 serà d’inesborrable record pel regust agredolç que acabarà deixant al paladar dels seus aficionats. El conjunt de la Garrotxa va començar l’any amb una derrota al camp de l’Andorra, en vigília de Reis. Una ensopegada que seria l’única de l’equip dirigit per Raúl Garrido fins que poc més de dos mesos després la pandèmia mundial del coronavirus va engegar en orris la trajectòria brillant i sense aturador d’un equip que va acabar, abans que la FEF cancel·les la lliga, setè a només cinc punts del segon classificat –a més va ser l’equip menys golejat fins llavors amb dinou dianes encaixades en aquelles 28 jornades disputades.

L’Olot no va començar l’any amb bon peu, però la màquina estava engreixada i l’efectivitat de cara a porteria, que fins llavors havia estat un taló d’Aquil·les per a la plantilla, va arreglar-se per permetre encadenar nou jornades sense perdre amb una sèrie de cinc victòries i quatre empats. Els duels per recordar contra el Sabadell al municipal (1-1), en una tarda magnífica de futbol, o les dues últimes victòries abans de l’aturada a la Ciutat Esportiva Dani Jarque contra l’Espanyol B (1-5), i a casa contra el Badalona (2-0), van confirmar a l’entorn i també a l’equip que el somni de lluitar per accedir a un play-off d’ascens era possible. La Covid-19, però, va despertar de l’estat d’eufòria els olotins quan la FEF va donar per acabada la lliga amb la puntuació llavors existent, això sí, permetent la disputa d’una fase d’ascens exprés.

Estiu plàcid, inici dolent

Les inclemències i els dubtes generats per culpa del coronavirus no van impedir que l’Olot renovés gairebé un 90% de la seva plantilla guanyadora perquè quan tornés la competició pogués continuar amb possibilitats de meravellar. El temor pel canvi de format –una lliga amb dues fases amb una primera de ferotge només amb els equips catalans i l’Andorra– i l’aparició del virus en la plantilla pocs dies abans d’iniciar la competició, ja en el mes d’octubre, no van ajudar a fer un bon joc ni uns bons resultats. I és que, dos punts dels primers quinze en joc van generar nervis a l’entorn i a la junta directiva, preocupada per la falta de reacció.

Per sort olotina, els set punts sumats en els últims quatre partits (dotze punts) i la igualtat extrema entre tots els equips han comprimit la taula, ja que, tot i estar en la penúltima posició entre els onze equips del subgrup A, l’Olot és només a quatre punts del tercer, un dels equips que jugaria per l’ascens a segona A en la segona fase, o a dos punts de la lluita per una segona fase per classificar-se per a la primera divisió FEF (l’abans batejada com a segona B PRO), el gran desig i l’objectiu de l’entitat de cara a la campanya històrica 2021/22, la del centenari.

A falta de dos dies per acabar l’any, l’Olot ha pogut recollir, en certa mesura, els fruits sembrats durant la campanya passada. Després de superar ahir el Poblense en la primera eliminatòria de copa, els olotins gaudiran d’un duel d’alt nivell contra un equip de primera divisió com és l’Osasuna, en la segona eliminatòria de la competició, ja el 6 de gener en un municipal en què malauradament no hi podrà haver públic.

LES REACCIONS

El 2020 ha estat boníssim en l’aspecte competitiu. Que l’arbre d’un mal inici d’aquest curs no amagui el bosc gran que hi ha al darrere
Hem fet un gran any i, pandèmia a part, el balanç de l’equip és per estar-ne orgullós
Raúl Garrido
entrenador de l’Olot

L’ANY 2020 DE L’OLOT EN XIFRES

Partits 20
19 de lliga / un de copa
Victòries 8
Empats 7
Derrotes 5
Gols a favor 29
Gols en contra 23
Golejador Xumetra (8)
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)