2a divisió FEF

Al Llagostera li espera un gener costerut abans d’encarar la recta final

2a divisió B. Els gironins afronten tres partits consecutius a domicili aquest mes amb la necessitat de gaudir d’una bona situació per afrontar el final de la primera fase

El Llagostera treballa des de fa dies per preparar el primer compromís d’un 2021 que, a priori, ha de començar amb més tranquil·litat que no com es va acabar l’any passat, i és que els gironins ja s’han posat al dia dels partits amb la resta de rivals de la lliga després dels ajornaments que es van haver de fer pels casos de Covid-19 i també ha posat el punt final a les dues competicions de copa que li han carregat d’una manera extrema el calendari. Per això arriba l’hora de centrar-se en la lliga, una competició en què el Llagostera ha anat fent camí sobre la marxa però que ara ha de ser focus d’atenció principal, perquè després d’aquest primer partit arrencarà una segona volta que pot ser decisiva per al futur del club. L’objectiu principal és clar, els llagosterencs volen evitar haver de lluitar per la permanència en la segona fase i per això hauran d’avançar posicions després de tancar el 2020 en la vuitena plaça –la primera dels equips que es jugarien el descens– amb 11 punts, els mateixos que el setè, el Cornellà, i el novè, l’Espanyol B. Això sí, la classificació està ajustadíssima, el Llagostera és a només dos punts de la tercera posició, que dona accés a lluitar per l’ascens a 2a A.

El tram més temut

La realitat és que tot i que quedin tres mesos de primera fase per davant el Llagostera s’hi juga molt en aquest mes de gener, perquè els gironins hauran d’afrontar el tram de lliga que menys gràcia els feia des que es va sortejar el calendari. Bàsicament perquè els d’Oriol Alsina passaran tot el mes sense trepitjar el municipal i jugaran els tres partits que tenen a domicili, allà on sobre el paper han de patir més. El primer esglaó serà la visita d’aquest diumenge al Prat, un dels camps de la lliga on millor es poden adaptar els llagosterencs per les dimensions similars al municipal. Després, però, tocaran dos desplaçaments a camps grans. Primer, a Andorra, on el Llagostera obrirà la segona volta el cap de setmana del 16 i el 17 de gener, i després al camp de l’Hospitalet per tancar el mes. Entre aquests dos partits el Llagostera gaudirà d’una setmana de descans, que anirà bé per tornar a polir aspectes tàctics de cara al tram final. Tot i això, també podria ser una arma de doble tall, i és que el Llagostera es veurà amb un partit menys en la classificació molt aviat i això podria generar més nerviosisme si el balanç en aquests tres desplaçaments consecutius no és del tot positiu.

Un final per rematar

Després d’aquest gener costerut, al Llagostera li quedaran vuit partits en dos mesos, que han de servir per fer l’última remada. En aquest sentit el calendari ja afavorirà els gironins, que jugaran cinc dels vuit partits a casa i només hauran de fer tres desplaçaments més. Seran al camp de dos filials, l’Espanyol B i el Barça B, que els d’Oriol Alsina ja van superar al municipal, i al camp de l’Olot, en una penúltima jornada de la primera fase en la qual hi poden haver moltes coses en joc per als dos equips.

Jornada 11
Prat - LLAGOSTERA
Jornada 12
Andorra - LLAGOSTERA
Jornada 13
Descans
Jornada 14
L’Hospitalet - LLAGOSTERA
Jornada 15
LLAGOSTERA - Lleida
Jornada 16
LLAGOSTERA - Badalona
Jornada 17
Espanyol B - LLAGOSTERA
Jornada 18
LLAGOSTERA - Cornellà
Jornada 19
Barça B - LLAGOSTERA
Jornada 20
LLAGOSTERA - Nàstic
Jornada 21
Olot - LLAGOSTERA
Jornada 22
LLAGOSTERA - Prat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)