2a divisió FEF

Una nit per somiar en gran

Copa. L’Olot rep l’Osasuna al municipal en la segona eliminatòria de copa a partit únic. Tot i que el rival és infinitament superior, els olotins volen competir al màxim per així tenir una mínima possibilitat

Si bé la nit més màgica de l’any és la vigília de Reis, l’Olot intentarà allargar la màgia i el somni durant tot el dia, quan a la tarda rebrà la visita d’un equip de primera divisió com l’Osasuna, en el partit corresponent a la segona eliminatòria de copa (19 h, DAZN). Els de la Garrotxa jugaran contra un conjunt de la màxima categoria per segona vegada en la seva història (la primera va ser fa just vint-i-un anys, també en la copa contra el Burgos), un al·licient que no es veu complet del tot per la falta de l’afició olotina a les graderies, un fet que genera un sentiment d’amargor i tristesa entre els jugadors, tècnics i directius de l’entitat presidida per Joan Agustí: “Hem d’acceptar la situació i no ens queda altre remei que lluitar per ells. Fa ràbia, perquè el club ha perseguit una cita com la que viurem contra un primera i serà una llàstima no tenir la nostra gent a les graderies”, comenta el tècnic de l’Olot, Raúl Garrido.

Els olotins van obtenir el gran premi de veure’s les cares amb l’Osasuna després de superar en la primera eliminatòria el Poblense, en un partit que es va acabar disputant el 30 de desembre després que s’ajornés per diversos casos positius de Covid-19 en el conjunt balear: “La copa és producte d’haver fet una gran campanya anterior. Rebre un equip de primera, tot i que no hi hagi públic, és un premi majúscul per al grup, perquè ens permet competir i mesurar les forces contra un gran equip”, explica el tècnic valencià, que, respecte al bon moment que viu la seva plantilla, hi afegeix: “És evident que l’equip està creixent i estem superant un inici dolent del curs per culpa de diversos aspectes. Som recognoscibles i estem en bona línia. La copa ens ha anat molt bé, perquè estàvem bé i competir el 30 contra el Poblense i ara contra l’Osasuna ens permet no trencar del tot la bona línia per culpa de les vacances”.

La pressió, per al rival

L’Osasuna afronta el partit contra l’Olot amb el pensament posat en la lliga. Els navarresos es troben en penúltima posició de la taula, a només dos punts de la salvació. Els de Jagoba Arrasate van jugar el 31 de desembre i el 3 de gener contra l’Alavés i la Real Sociedad (els dos partits els van empatar a un gol) i tres dies després d’enfrontar-se a l’Olot rebran el Madrid a El Sadar, tota una marató d’enfrontaments que deixa l’eliminatòria a terres garrotxines en un segon pla, si bé la qualitat de la segona línia dels vermells queda manifesta: “Per a l’Osasuna el partit és important. Ningú vol llençar cap competició i encara menys contra un equip d’inferior categoria. Segur que els que sortiran al camp són de primer nivell”, diu Garrido, que, això sí, avisa: “És un partit de 90 minuts o 120, i un context diferent per a ells. Tenen l’exigència que han de guanyar i per a nosaltres la il·lusió de competir i demostrar que molts dels nostres podrien estar en una categoria superior.”

L’entrenador de l’Olot afronta el partit amb l’única baixa del central Lluís Aspar i amb la intenció de fer rotació amb algun jugador (en té 18 del primer equip sans), pensant també en el duel de lliga de diumenge, també al municipal contra l’Espanyol B, per tancar la primera volta de la primera fase: “Sempre dic que tots els jugadors són importants; per això sé que, surti qui surti, l’equip no notarà cap debilitat.” Raúl Garrido manté innegociable el gen competitiu del seu equip per tenir una mínima possibilitat de saltar la banca i superar el rival: “En el moment que penses que hi tens poc a perdre, estàs començant a perdre. No m’agrada partir de la base que si perdem no passarà res. Hem de pensar que hi tenim molt a guanyar, i no pas poc a perdre”, sentencia el tècnic, que somiarà, com molts olotins, donar la sorpresa.

2 Partits guanyats 3

3 Partits empatats 5

4 Partits perduts 8

8 Gols a favor 15

14 Gols en contra 25

LA PRÈVIA

Per a l’Osasuna el partit és important, ja que ningú vol llençar cap competició i encara menys contra un equip d’inferior categoria
Fa ràbia que no hi hagi afició a la grada després que el club hagi perseguit una cita com aquesta
Raúl Garrido
entrenador de l’olot

LA PRÈVIA

En teoria som un equip més bo, però ho haurem de posar a la pràctica si volem classificar-nos
Jagoba Arrasate
entrenador de l’Osasuna
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)