2a divisió FEF

L’Olot cau contra un Osasuna pràctic i efectiu (0-3)

Copa. Els garrotxins ja perdien en el 2 (Oier), però han mostrat una gran imatge disposant d’ocasions clares per empatar. Al final, Budimir i Kike Barja han sentenciat el triomf navarrès

L’Olot ha volgut, ha mostrat una bona imatge, però no ha pogut donar la campanada i superar un Osasuna pràctic i efectiu (0-3). Els navarresos s’han avançat en el minut 2 amb un gol d’Oier a la sortida d’un corner, però han hagut de suar de valent per sentenciar, ja en la segona part, després que l’Olot dominés i disposés d’alguna ocasió clara de gol. En el 65, Budimir ha iniciat la sentència aprofitant una centrada de Jony amb el cap i ja en l’últim minut Kike Barja ha forçat i executat una pena màxima enganyant Batalla (92’).

El partit ha començat de la pitjor manera possible per a l’Olot. Si bé el primer objectiu era aguantar la sortida d’un rival de primera que volia imposar el ritme, tot just en el minut dos, un corner navarrés ha acabat amb una pentinada al primer pal que ha deixat sol com un mussol al segon Oier. El capità de l’Osasuna només ha hagut de posar el cap per superar Batalla i deixar encara més glaçat l’ambient del municipal. La diana no ha empetitit a l’Olot, al contrari, ja que ha passat a dominar el partit en forces fases. Els de Raúl Garrido han intentat posar-hi pausa, possessió de pilota i pressió amb criteri en la zona de creació visitant.

La paciència a l’hora de crear perill ha permès als de la Garrotxa tenir alguna oportunitat. La més clara amb Pedro del Campo com a protagonista, i és que, sol a dins de l’àrea petita, el figuerenc no ha pogut rematar bé amb el cap una centrada de Soler (25’). L’Osasuna ha ensenyat les urpes a comptagotes i Roberto Torres ha posat a prova Batalla i, Enric Gallego i Budimir han imposat respecte tot i que sense trobar-se entre ells.

En el tram final del primer acte, els olotins han insistit més oferint una bona imatge i provant rematades entre els tres pals que han obligat Iñaki Álvarez a intervenir.

En la segona part, l’Olot ha continuat entossudit a dominar l’Osasuna i Juan Delgado ha generat dues ocasions força clares de gol pels olotins. El d’Elda ha deixat de cares, primer a una arribada de Pedro del Campo, que ha enviat la rematada als núvols, i després a una de Vivi, que ha obligat a Iñaki Álvarez a intervenir de manera providencial (57’).

L’Osasuna ha fet d’equip gran quan en una jugada aïllada, Kike Barja ha fet una obertura cap a Jony, l’extrem centrat on ha volgut i Budimir ha marcat a plaer amb el cap davant de Batalla, que ha pogut tocar la pilota sense poder desviar-la (65’). El gol ha sentenciat als garrotxins, que eren conscients que el seu moment de pressionar i fer patir al rival havia passat.

De fet, els minuts finals han estat plans, amb els navarresos dominant més i gaudint de més arribades als peus de Kike Barja o Kike Saverio, quan estava sol. En l’últim minut, Barja ha forçat un penal que ell mateix ha executat per establir el 0-3 definitiu.