2a divisió FEF

L’inici d’any somiat

2a divisió B. El Llagostera guanya el primer partit a domicili del curs al camp del Prat en un duel molt igualat que desequilibra un gol de Salvans

Prat 0 Llagostera 1

PRAT:Craviotto; Diego Garzón (Xavi Civil, 72’), Héctor, Perone, Neeskens; Alberto Padilla, Adri Díaz; Domi Berlanga (Figueras, 27’), Guzmán, Montero (Marc Padilla, 48’); i Artigas.LLAGOSTERA:Marcos; Pere Martínez, Lucas Viale (Aimar, 65’), Diego, Genar; David García, Marc Manchón, Sergio Cortés (Santi Magallán, 77’); Salvans (Guiu, 65’), Sascha i Duba (Dieste, 77’).GOLS:0-1 (43’) Salvans.ÀRBITRE:Lou Ballano.T.G.:Als locals Adri Díaz i Artigas, i al visitant Lucas Viale.T.V.:Cap.

Aire, oxigen i tranquil·litat. Això és el que va aconseguir, ahir, el Llagostera amb la victòria al camp del Prat (0-1) en el primer dels tres partits consecutius que els gironins afrontaran a domicili, que situa els d’Oriol Alsina en la cinquena posició i a només tres punts del lideratge. És la primera victòria del curs lluny del municipal –fins ara, el Llagostera només havia superat l’Espanyol B (2-0) i el Barça B (1-0)– i no es podia triar un millor dia, perquè els gironins deixen més tocat un rival directe i podran visitar l’Andorra i l’Hospitalet sense gaire angoixa.

Per sumar els tres punts, el Llagostera va haver de treballar de valent. El Prat, tot i compartir la cua de la classificació amb l’Olot, va mostrar els seus millors arguments i va exigir molt al Llagostera, que va saber fer en cada moment el que més li convenia. La baixa de Gil va provocar un canvi de dibuix dels llagosterencs, amb Cortés fent la feina d’enllaç però més endarrerit del que acostuma a fer-ho l’osonenc. Segurament això va donar més equilibri a l’equip per sentir-se còmode en l’intercanvi de cops que hi va haver en la primera part, en què, per moments, els dos equips van anar a buscar la porteria rival sense gaires complexos. Ho provava primer el Prat i després, responia el Llagostera. Als dos, però, els va faltar encert, i això que d’ocasions clares no en van faltar. Cortés va tenir la més clara dels gironins, en una acció en què es va desfer de Craviotto però va topar amb Perone, que va evitar el gol sota pals. A l’altra banda, qui més es va acostar al gol va ser Garzón, amb un xut creuat que no va trobar porteria per poc. Quan semblava que l’intercanvi de cops en la primera part no acabaria en res, el Llagostera va trobar el premi del gol en el minut 43, segurament merescut per haver tingut les ocasions més clares. El va fer Salvans, el seu primer de la temporada, gairebé sense voler, i és que li va rebotar un rebuig de Craviotto a un xut de Genar, que també havia agafat el rebot del porter després d’un bon xut de Cortés.

Amb el que li costa fer un gol al Llagostera –el d’ahir va ser el sisè del curs– s’han d’aprofitar. Els gironins en van ser conscients des de l’inici de la segona part, perquè, a diferència de la primera, l’equip va estar molt més ordenat, prioritzant la solidesa defensiva per davant de tot. Amb aquest nou escenari, es va haver de patir: el Prat va viure gairebé els 45 minuts a camp dels llagosterencs, però els potablava van ser incapaços de superar la bona defensa del Llagostera. A més, quan els locals van aconseguir generar ocasions, van topar amb un imperial Marcos, que sobretot es va lluir en una rematada de cap d’Artigas. Els blauivermells, això sí, també van tenir alguna ocasió en accions aïllades. Sascha va tenir la més clara, però va perdonar un segon gol que, per sort, no va ser necessari per assegurar una victòria vital.

La victòria ens dona una mica de tranquil·litat, però no ens podem refiar gens, perquè perdent un partit tornes a estar a la zona baixa