2a divisió FEF

El duel gironí, amb públic

2a divisió B. L’Olot confirma que ho té tot a punt per obrir les portes del seu camp de cara al partit contra el Llagostera després que el Procicat hagi alleujat les mesures anti-Covid

El duel gironí en la categoria de bronze entre l’Olot i el Llagostera serà amb públic. El partit entre els dos representants gironins a segona B, que disputaran diumenge que ve a les 17 hores, tindrà la presència d’uns 600 espectadors a les graderies del municipal després que el Procicat alleugés dijous passat les mesures anti-Covid i permetés la tornada del públic a l’esport federat si cap altre organisme ho prohibeix –amb una capacitat màxima del 50% per a recintes a l’aire lliure i del 30% per a espais tancats–. El club de la Garrotxa feia setmanes que treballava per evolucionar els protocols i la logística per quan es permetés que les seves sòcies i socis poguessin entrar al municipal, i és que l’entitat presidida per Joan Agustí ha denunciat insistentment el greuge que suposava no poder tenir públic al camp, un espai a l’aire lliure, complint les mesures oportunes, preservant espais al públic i mantenint la distància de seguretat entre els espectadors. L’Olot, fins i tot, va proposar ser partícip d’una prova pilot similar a la que va presentar la sala Apolo, que consistia a restringir l’accés del camp al públic que hagués donat negatiu en els tests d’antígens ràpids que es realitzarien prèviament. Els entrebancs amb els permisos han impossibilitat l’opció que proposava el club garrotxí, que, ara sí, després de la millora en els indicadors i les noves mesures menys restrictives del Procicat, podrà satisfer la demanda de part dels seus fidels seguidors.

Aspectes treballats

L’Olot ha delimitat diverses zones del seu estadi per assegurar que es compleixin totes les mesures de seguretat i els protocols sanitaris i logístics corresponents. A més, el club va ser ràpid a l’hora d’engegar un procés de digitalització dels carnets dels socis per ordenar i tenir controlades totes les dades d’aquests. A partir de dimecres a les 10 del matí les sòcies i socis del club podran fer les reserves de places a través de l’APP oficial de l’entitat o de la botiga INTEGRA (al carrer Sant Esteve d’Olot), per tenir-ho tot a punt de cara al matx.

Les places s’assignaran per ordre d’inscripció i es preveu que siguin entre 500 i 600 en total.

Patrocini

El futbol de base començarà obert

Juntament amb la decisió del Procicat de permetre l’accés del públic en les competicions en les quals altres organismes no ho restringeixin, el pla territorial de protecció civil va aixecar la prohibició al retorn a la competició dels futbolistes federats menors de setze anys. El futbol de base, per tant, podrà engegar un curs que serà exprés amb un nou pla de competició i amb els camps oberts als pares, mares i altres aficionats que acompanyen habitualment els seus fills i filles. Els clubs hauran de treballar la logística en els dies de partit per complir els protocols sanitaris i innovar per preassignar seients al camp.

Montilivi obrirà les portes per a l’equip femení

L’estadi de Montilivi també permetrà l’accés de públic, però no pas per a un partit del primer equip masculí de segona A, sinó per a un de l’equip femení. LaLiga i el CSD encara no permeten espectadors en el futbol professional, però la FEF, l’organitzador de la segona categoria del futbol femení, en la qual competeix el Girona, cedeix la decisió als òrgans competents de cada comunitat, i és que alguns dels equips que competeixen amb les gironines sí que podien tenir públic a les seves graderies. El club blanc-i-vermell treballa per organitzar-se i complir els protocols sanitaris, de seguretat i logístics que demana el matx que les jugadores dirigides per Eduard Sanmartín disputaran diumenge a les 16 h contra el Saragossa CFF B, el setè classificat. Les gironines estan en posició de descens, però encadenen cinc jornades sense perdre (nou punts de quinze possibles) i són només a tres punts del Riudoms, el primer equip que salvaria la categoria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)