Internacional

Com si fossin bessons

Plegats, Xavi i Puyol ha guanyat 14 títols entre el Barça i la selecció

Carles Puyol i Xavi Hernández sempre es posen d'acord. A la gespa, o allà on toqui. Un cop es va acabar la final del mundial, tots dos ràpidament van anar a buscar una senyera catalana que tenien els familiars i la van passejar amunt i avall del Soccer City. Tots dos havien rebut crítiques un cop que van abandonar la concentració de la selecció estatal abans d'un partit amb Armènia, per sanció i per lesió. Se'ls havia mirat amb lupa, fins al punt de criticar com es posaven les mitges, tapant, teòricament, la bandera espanyola. Potser recordant aquests moments, quan Puyol va veure que una càmera els seguia per la gespa, se la va mirar i va petonejar diversos cops la senyera catalana.

El de Terrassa i el de la Pobla de Segur fa molt que són companys d'aventures. Tots dos van debutar plegats amb la selecció estatal, un 15 de novembre del 2000, curiosament contra el mateix rival de diumenge, Holanda. Amb el primer equip del Barça, el migcampista havia debutat un any abans, l'agost del 1998, ja que el central ho va fer l'octubre del 1999 a Valladolid. Aquest any va permetre a Xavi guanyar una lliga, un dels dos títols que el vallesà té i Puyol no. L'altre és el mundial sub-20 del 1999. La resta de títols de Xavi, els té Puyol. Amb el mundial ja són catorze, i s'inclouen tots els títols possibles, exceptuant la copa Confederacions i l'Europa League. Els títols importants, però, els tenen aquests dos homes que van abandonar l'estadi del Soccer City cantant, però sense parlar amb la premsa estatal. La mateixa que anys abans havia posat en dubte la seva implicació. Especialment intensos han estat els dos darrers anys, del 2008 al 2010, amb l'Eurocopa i el mundial amb la selecció i set títols amb el Barça a les ordres de Pep Guardiola, entre ells la lliga de campions i el mundial de clubs. Ara fa onze anys que juguen plegats en el futbol de primer nivell. I ja es coneixien abans, de les categories inferiors. Una aliança, una amistat, que ha donat grans estones de futbol i que ha rendit a un nivell altíssim en terres sud-africanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)