Més futbol

Una Superlliga de dos

Superlliga. Després de la renúncia dels sis clubs anglesos, també ho van fer ahir els italians i l’Atlético de Madrid. Només queden el Real Madrid i el Barça, que vol dialogar amb la UEFA

La Superlliga, com a mínim el projecte que va ser anunciat dilluns com a alternativa a la Champions, ha mort. Després que dimarts sis dels dotze clubs fundadors, els sis anglesos, decidissin fer marxa enrere i abandonar el projecte pressionats pel mateix primer ministre britànic, Boris Johnson, ahir ho van fer també els tres clubs italians: Milan, Inter i Juventus, i l’Atlético de Madrid. Així és que ara només el Real Madrid i el Barça es mantenen en el projecte de la Superlliga. Les raons del club blaugrana per mantenir-s’hi són que veuen imprescindible un canvi en les competicions europees, així com en el repartiment dels diners. Des del Barça veuen mort el projecte de competició presentat, però creuen que des de la Superlliga, després d’un període de reflexió, podran negociar amb la UEFA el futur de les competicions. Joan Laporta aspira a fer de mediador entre els organismes oficials i els clubs que aposten pel canvi. Des del Barça s’insisteix que sempre podran abandonar el projecte si l’assemblea de compromissaris no hi dona suport.

Laporta no s’ha manifestat públicament sobre el tema, però sí que va donar explicacions a Ronald Koeman de per què el club havia donat suport a la Superlliga. Ho va fer dimarts quan va visitar la ciutat esportiva Joan Gamper. Ahir, aprofitant l’acte d’entrega al museu de la copa guanyada dissabte contra l’Athletic, va xerrar també amb els capitans. Un d’ells, Gerard Piqué, es va mostrar contrari a la idea. “El futbol és dels aficionats. Avui, més que mai”, va dir en una piulada després de la renúncia dels clubs anglesos. “Com a president del Barça, Laporta ha heretat un club en unes circumstàncies econòmiques molt dolentes i prendrà la millor decisió per al club. Com a futbolista, diria que la Superlliga no és positiva a llarg termini per al món del futbol. Volem això per al món del futbol? Que el Sevilla, Everton, València, Leicester, Nàpols... desapareguin? Perquè aquests clubs no valdrien res”, va dir el català en una entrevista a Universo Valdano gravada abans del fracàs del projecte, exculpant el president del Barça per haver donat suport a la Superlliga, però mostrant-se en desacord amb la idea.

Tebas, contundent

Mentre la majoria dels clubs que han renunciat a la Superlliga demanaven ahir perdó als seus aficionats, i els equips espanyols que havien quedat fora del projecte saltaven als camps amb samarretes en contra de la nova competició, Javier Tebas, president de LaLiga, aprofitava el fracàs del projecte per carregar contra els fundadors, especialment contra Florentino Pérez, president de la Superlliga. “La Superlliga ha fet el ridícul i els seus líders han demostrat una ignorància important del que és la indústria i els aficionats del futbol”, deia un Tebas molt crític amb el president del Real Madrid. “Ara diu que és el salvador del futbol mundial, però no ho devia ser quan preparava aquest projecte de manera clandestina. No em sento traït perquè ja fa anys que estic en aquest món i conec l’egoisme d’alguns clubs. Si trucaré a Florentino? És ell qui ha de trucar i donar explicacions a la resta de clubs. És ell qui ha faltat al respecte a LaLiga fent les coses d’amagat. Si haurien de dimitir els presidents implicats? Ells hauran de reflexionar”, va explicar el president de LaLiga, que també va parlar del paper del president del Barça, Joan Laporta. “Imagino que deuen estar preparant un quadrangular”, va dir de manera irònica.

Javier Tebas es reunirà avui amb els disset clubs de primera divisió que no van formar part de la Superlliga, i més tard donarà explicacions davant dels mitjans de comunicació.

La copa de La Cartuja ja és al museu

Ronald Koeman i els quatre capitans del primer equip de futbol (Messi, Busquets, Piqué i Sergi Roberto) van portar ahir la copa que van guanyar dissabte passat a Sevilla contra l’Athletic al Museu del Barça. Ho van fer en companyia del president del club, Joan Laporta, i del vicepresident esportiu, Rafa Yuste. Laporta va aprofitar la trobada per parlar breument amb els capitans sobre la Superlliga. Ho havia fet un dia abans amb l’entrenador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)