2a divisió FEF

Deu minuts que ho canvien tot

2a divisió B. L’Olot ha vist en les dues últimes jornades com l’Oriola i el Peña Deportiva li capgiraven el resultat amb dos gols en cinc minuts i ara té més difícil que mai la permanència

L’Olot haurà de suar més que mai si no vol jugar la temporada que ve a 3a divisió, cosa que suposaria un cop duríssim per descendir de la tercera categoria a la cinquena en un àmbit estatal. I és que el temps s’esgota i les possibilitats de permanència de l’equip de Gabri García cada vegada es veuen més complicades, després de viure en una muntanya russa en l’últim mes, ja que abans de començar la segona fase tot era negre, després dels dos primers partits s’havia recuperat l’esperança i ara tot es torna a veure fosc.

Minuts finals de por

Les derrotes en les dues últimes jornades contra l’Oriola (1-3) i el Peña Deportiva (2-1) han arribat amb un guió calcat, i és que l’Olot ha vist com els valencians i els eivissencs li capgiraven el resultat.

En aquestes dues ensopegades, igual que havia fet en les victòries contra l’Atzeneta i el València Mestalla, l’Olot es va posar al davant en el marcador. Quan ja havien fet el més complicat, i només tocava resistir, els olotins han viscut dos malsons consecutius. Dos cops duríssims que gairebé ni s’han vist passar, ja que les aspiracions de permanència s’han reduït al mínim per culpa de deu minuts fatídics. Cinc van ser els que van anar del minut 60 al 65 del partit contra l’Oriola, quan l’Olot va passar de guanyar 1-0 a perdre 1-2 per culpa dels gols de Toché i Chechu Flores –al final va arribar l’1-3 definitiu de Marí, amb l’equip ja enfonsat moralment. I els altres cinc van ser els de diumenge al camp del Peña Deportiva, en què l’Olot va passar de guanyar 0-1 en el 77’ a perdre 2-1 en el 82’ després del gol de tisora de Pau Pomar i el d’Aaron des dels onze metres. “Sobren les paraules. Els petits errors ens costen molt car i a la mínima que hi ha una cosa en contra ens ve tot a sobre. És la dinàmica de tota la temporada”, va comentar el porter Pol Ballesté a Ràdio Olot després del partit.

Aquests deu minuts són els que poden costar a l’Olot la salvació en la 2a divisió federació. I és que els de Gabri García s’han quedat a la sisena posició del grup amb 24 punts (1 punt per partit), lluny del Peña Deportiva (30 punts, 1,43 per partit), l’Atzeneta (27 punts, 1,23 per partit) i el Prat (28 punts), que ara mateix són els tres que se salvarien. A més, l’Espanyol B rep demà el Peña Deportiva en el partit ajornat de la tercera jornada, i guanyant s’enfilaria fins als 29 punts.

Amb aquest escenari, a l’Olot només li serveix guanyar al camp de l’Atzeneta dissabte, però també ho haurà de fer en els tres partits que restaran si no vol dependre de grans caramboles, i és que fins i tot sumant els 12 punts haurà d’esperar que tres dels equips que té per sobre ensopeguin com a mínim una vegada –dos en el cas del Prat, l’Atzeneta i l’Espanyol B i quatre en el cas del Peña Deportiva. “Encara queden quatre partits i ho donarem tot. Per aquesta ciutat i aquest escut lluitarem fins al final”, va dir Ballesté.

EL PROTAGONISTA

Sobren les paraules. És la dinàmica de tota la temporada. A la mínima que hi ha una cosa en contra ens ve tot a sobre
Encara queden quatre partits i ho donarem tot. Lluitarem fins al final per aquesta ciutat i aquest escut