2a divisió FEF

Olot, i ara què?

2a divisió B. El garrotxins cauen de la tercera a la cinquena categoria del futbol estatal després d’un curs ple d’imprevistos, nervis i decisions dubtoses

L’Olot va consumar el descens a la tercera divisió FEF després d’empatar a casa contra el Peña Deportiva (1-1). El conjunt garrotxí passarà així de competir en la tercera categoria del futbol estatal, ben a prop del futbol professional, a fer-ho en el cinquè esglaó, ben a prop o completament en l’amateurisme. La temporada plena de contrastos, obstacles en forma de lesions, casos de Covid-19, però també de decisions esportives dubtoses, neguit i nerviosisme des dels despatxos, han format un còctel mortal per a un club que camina per un projecte social i sostenible i que celebrarà el seu centenari pròximament amb l’equip en una categoria que, per història i convenciment, no li pertoca.

L’Olot ha estat una de les víctimes de la reestructuració pactada des dels despatxos de la FEF en plena pandèmia i confinament mundial. Després que el coronavirus obligués a cancel·lar el curs passat, amb els olotins sisens a només cinc punts del segon classificat i a sis del líder, un inici irregular de la nova campanya va precipitar i augmentar l’estat depressiu d’una plantilla que mantenia el 90% dels seus integrants. Primer, l’accident en bicicleta amb la lesió greu d’Hèctor Simón, un puntal a dins i fora del camp, i després, la impopular destitució de Raúl Garrido, el millor tècnic de l’Olot en la trajectòria global de set cursos a la segona B, i la decisió de contractar en lloc seu Gabri García, un perfil molt diferent, sobretot pel que fa al caràcter, van deixar l’equip sense rumb fix, perdut i signant una mala primera fase (18 punts de 60 possibles) que ha acabat passant factura en una millorada segona fase (16 punts de 24 possibles).

Els interrogants

L’Olot competirà en una categoria de nova creació i encara sense que se n’hagi confirmat el format final ni les vies possibles d’ascens (si directe en cada grup del territori estatal o en el format de play-off entre els millors classificats de tots els grups), i tampoc se’n sap els equips participants, molts encara jugant a primera catalana (i lluitant per ascendir) o a tercera (lluitant per no baixar o per pujar a segona divisió FEF).

A part de l’interrogant que genera la pròpia categoria, la baixada de dos nivells de l’Olot provocarà, previsiblement, una reestructuració profunda de la plantilla. Hi haurà molts jugadors que no voldran continuar després del descens perquè tindran altres propostes en categories superiors, però també n’hi haurà que donaran el seu cicle per acabat perquè el club ho decidirà en el procés de reconstrucció que viurà la plantilla per adequar-se al nou escenari de l’entitat. El fet d’afrontar l’any del centenari, però, segur que motivarà la junta directiva, encapçalada pel president Joan Agustí, a fer un esforç més per confeccionar una plantilla competitiva que pugui ascendir al més aviat possible a segona FEF.

DUBTES DE 3A FEF

No se sap ni el format final (la via de l’ascens), ni els equips que hi acabaran jugant

LA PLANTILLA

O bé perquè no voldran continuar, o bé per decisió del club, l’equip viurà una reconstrucció
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)