El Banyoles baixa a primera catalana després de perdre al camp del Valls (2-0)

Cop dur. Els banyolins cauen a domicili contra el Valls i confirmen el descens. Els del Pla de l’Estany, tot i firmar una gran segona volta de campionat, han fallat en el penúltim assalt

El Banyoles ha descendit a la primera catalana després de perdre el partit corresponent a la penúltima jornada de la segona fase al camp del Valls (2-0). Els banyolins es queden sense opcions a falta d’una jornada per a la conclusió de la lliga ja que es troben a quatre punts de la quarta posició comandada pel Figueres.

Els jugadors dirigits per Kiku Parcerisas han sortit al terreny de joc intensos i amb ganes d’avançar-se en el marcador. Toni ha pogut fer el primer després de dues rematades seguides (10’) i Pime, amb l’intent de vaselina, gairebé sorprèn al porter (13’). Els del Pla de l’Estany insistien i dominaven fins que el Valls ha avisat, i de manera contundent. Giralte ha xutat desviat davant Bartrina (24’), Francesc ha obligat a intervenir al porter banyolí (33’) i Torre també n’ha tingut una de clara amb un xut que ha marxat a fora per poc (39’), just el preludi de l’1-0 en l’últim minut de la primera part quan Plana ha rematat creuat una centrada des del costat dret (45’).

En el descans, els banyolins no han digerit el gol en contra i en l’inici del segon temps, els de l’Alt Camp han continuat pressionant fins que en el 64’, Prades s’ha cuinat tot sol el 2-0 després de guanyar l’esquena a la defensa. Els locals, ja descendits, s’han trobat a gust davant un Banyoles gairebé entregat i, fins i tot, han enviat una pilota al travesser en la millor opció per sentenciar ben aviat l’enfrontament.

En el tram final, el Banyoles ha buscat retallar distàncies a la desesperada per poder entrar en el partit però, o bé el porter local, o bé la falta de punteria ho han evitat. De fet, el Valls ha gaudit de tres clares ocasions per fer el tercer.

Amb la derrota a Valls, el partit que resta per acabar la segona volta passa a ser intranscendent pels banyolins que, tot i fer una gran segona fase –cinc victòries, dos empats i dues derrotes–, hauran tingut la salvació ben a prop. La mala primera fase, doncs, ha passat massa factura a un equip que ha tret l’orgull fins al final per evitar el descens.