Més futbol

3a DIVISIÓ

REUS

El Reus treballa durant aquesta setmana a Prades

El Reus Deportiu està concentrat per setè any consecutiu a Prades fins aquest dissabte per dur a terme la primera càrrega física de la temporada

2
sessions de treball al dia
El cos tècnic del Reus Deportiu ha planificat treball físic al matí, i tàctic a la tarda.

Lluny de les luxoses, aparatoses i no sempre encertades concentracions dels equips que més diners mouen, el Reus Deportiu ha decidit seguir la rutina de fa ara ja set temporades, i dur a terme la petita estada tradicional a Prades, on la totalitat de la plantilla es troba des de dilluns passat al vespre. L'única diferència respecte a anteriors edicions, com va explicar el tècnic reusenc Santi Castillejo són les dates de la concentració a la Vila Vermella, coneguda així pel color rogenc utilitzat per fer les cases. «No hem pogut pujar la segona setmana, que és quan ens agrada i es fa la càrrega més forta, ja estava ocupat, i hem pujat tot just coincidint amb l'inici dels entrenaments», va apuntar Castillejo tot just acabar l'entrenament ahir al migdia al camp de gespa de Prades.

«Estan com braus!», va exclamar el preparador físic Miquel Aguza i va afegir: «El primer dia els vam pesar a tots i, quilo amunt quilo avall, tots estaven bé.» Certament, es va poder veure com els jugadors anaven per totes i entraven amb intensitat per recuperar la pilota en un rondo en la sessió matinal. Acabat el treball específic de càrrega física –de dos quarts d'onze a dos quarts de dues–, els futbolistes descansen, dinen, gaudeixen d'uns minuts per a ells, passen pel fisioterapeuta els que ho requereixen i a la tarda, de sis a dos quarts de vuit, es dediquen a treballar la part més tàctica. La plantilla roig-i-negra sopa cap a les nou de la nit. Pel que fa a dietes, Castillejo va comentar que «no se segueix cap pla determinat», ja que els àpats que els ofereixen són variats.

La preparació, que tindrà lloc a Prades fins dissabte a la tarda, quan l'equip tornarà a Reus per gaudir del diumenge de festa, ha de servir perquè «la plantilla estigui amb les màximes garanties» des del primer partit de lliga, com va assegurar Aguza. Els avantatges d'entrenar a Prades, com va remarcar Aguza, són evidents: «Treballar a més altitud sempre és més agraït per al cos i, òbviament, la temperatura aquí és més agradable, s'agraeix.» Al Nadal, Aguza preveu que l'equip torni a tenir una baixada i serà llavors quan es torni a incrementar la càrrega de treball.

Els nous, ben integrats.

Més enllà d'allò estrictament esportiu, les pretemporades també han de servir per fer pinya. Així, Castillejo va ressaltar la ràpida integració de les sis noves incorporacions del Reus: «Cadascú és diferent i hem de perseguir que tot funcioni correctament.» A més dels sis fitxatges, Castillejo està pendent d'una sèrie de jugadors a prova. Intentaran convèncer Castillejo Víctor Ortiz (amb fitxa del primer equip però cedit el curs passat al Tortosa), dos jugadors del Reddis, Vivi i Blas, el juvenil Ricky, Jorge (exjugador de l'Amposta), Òscar Benet (Tortosa) i Batanero (Gramenet B). Tots ells lluitaran pel parell de places que està disposat a oferir Castillejo. I és que el tècnic navarrès no vol ampliar en excés la plantilla: «És dur haver de deixar jugadors a casa o a la grada quan estan a un bon nivell únicament perquè no pots convocar tothom.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)