2a divisió FEF

El Llagostera no tindrà fàcil mudar-se a l’Estartit

Un pas més. La Unió Esportiva Llagostera signa un conveni d'afiliació amb la Unió Esportiva l’Estartit i la Unió Esportiva Torroella, però si els del Gironès volen jugar el curs que ve a l’Estartit hauran de superar molts entrebancs

Un cop assimilat l’ascens a la primera divisió federació i superada la ressaca, el Llagostera fa dies que treballa en la planificació de la temporada que ve. Un punt important és la confecció de la plantilla, que de moment s’està treballant a poc a poc i només s’ha anunciat la llista de jugadors que continuen i que es vol renovar, a més de la incorporació del central Bruno Perone. El més important d’aquest estiu, però, és resoldre on jugaran els gironins la temporada que ve, i és que, com va avançar aquest diari fa uns mesos, la intenció del club és mudar-se a l’Estartit, però l’operació no serà senzilla i el temps comença a jugar en contra.

Tot i que mudar-se aquesta temporada no és fàcil, els gironins ja han començat a estrènyer el vincle amb Torroella de Montgrí i l’Estartit, i és que la Unió Esportiva Llagostera ha arribat a un acord amb la Unió Esportiva l'Estartit i la Unió Esportiva Torroella perquè els dos clubs es converteixin en afiliats del club llagosterenc. El Llagostera i l'Estartit ja havien tingut un acord de col·laboració, però ara fan un pas més per potenciar el futbol femení de l’Estartit i fer un salt al futbol de base del Llagostera, ja que és més que probable que una part dels equips de base comencin a jugar partits a l’Estartit, passi el que passi amb el primer equip. A més, amb la unió del Torroella, el club encara aixampla més la base i es converteix en el gran referent de la Costa Brava.

Pendents de concurs

El gran handicap que té el Llagostera sobre la taula per traslladar el primer equip a l’Estartit és que ha de superar tots els passos administratius previs, i això ho hauria de fer abans del 30 de juny, que és el termini que marca la federació espanyola per informar de quin camp utilitzarà el club. En aquest sentit, el Llagostera ja fa dies que va rebre la primera bona notícia: el 27 de maig passat l’entitat municipal descentralitzada de l’Estartit va aprovar l’expedient de concessió demanial del camp. Això vol dir que el camp es posarà a concurs per a l’ús privat durant un període de com a mínim cinc anys i que es podria arribar a prorrogar fins als 30.

En aquest context, el Llagostera ja sap que es pot presentar a aquest concurs públic, però de moment està tot aturat perquè s’han de complir un termini de 30 dies hàbils d’exposició pública, en què tothom pot consultar les bases o presentar al·legacions. Aquest és el gran problema que haurà de superar el Llagostera, ja que això vol dir que el concurs no arrencarà fins al juliol –en els dies hàbils no es compten els caps de setmana i els festius locals– i això voldrà dir que quan comencin els tràmits ja s’haurà superat la data que la FEF ha fixat per als clubs per decidir l’escenari dels seus partits. Una solució seria aconseguir una pròrroga de la federació, com ja va passar l’any de l’ascens a segona A, quan els llagosterencs van comunicar que jugarien a Palamós durant el juliol.

Amb aquest escenari complicat de terminis, l’afiliació aprovada entre la UE l’Estartit i la UE Llagostera podria arribar a tenir un paper important, i és que sobre el paper l’Estartit passa a ser el club dependent del Llagostera i ja juga al camp on volen anar a jugar els gironins a partir de l’any que ve.

Poques alternatives

Si el Llagostera no pot completar el procés de mudança a l’Estartit dins del termini que marca la federació, els gironins hauran de buscar altres alternatives. La més normal seria continuar un any més a Llagostera, però tampoc serà una operació senzilla, ja que el municipal llagosterenc no compleix els requisits imposats per a la primera divisió federació en l’apartat d’il·luminació, que és el mínim que s’ha de complir el primer any a la categoria –després venen la gespa natural i l’aforament–. Per tant, o bé s’hauria de canviar la instal·lació o buscar una alternativa en un altre camp.

TEMPS JUST

El concurs pel camp de l’EMD l’Estartit no s’obrirà fins al mes de juliol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)