3a divisió FEF

LUIS GALLEGO

ENTRENADOR DE L’EE GUINEUETA

“Aquest equip té màgia”

“La remuntada contra el Tona és el més bonic que m’ha passat en un camp de futbol”

“Els meus jugadors no van deixar de creure, fins i tot quan jo ho començava a fer”

“Em fa il·lusió entrenar a 3a amb la Guineueta”

El que va passar ahir en el Guineueta - Tona que decidia l’ascens de 1a catalana a 3a RFEF, quedarà per a la història del futbol català. L’equip de Nou Barris havia de remuntar un 2-0 per pujar de categoria, i ho va aconseguir gràcies a tres gols i un penal aturat pel seu porter a les acaballes del partit. Èpica pura. N’hem parlat amb Luis Gallego (2 de juliol de 1980, Elx), l’entrenador del Guineueta, que també és mestre de primària a Sant Adrià de Besòs. Un home feliç.

Ha pogut dormir aquesta nit?
Menys del que és habitual. Els sentiments estaven a flor de pell. Després de veure el vídeo del partit i de contestar alguns missatges, m’ha costat dormir. Eren les dues de la matinada i encara no havia agafat el son.
Com ho van celebrar?
Al camp, amb l’afició. Vam sopar allà. Després, els jugadors se’n van anar a la discoteca. Jo, cap a casa, que avui em tocava treballar.
El que va viure ahir és el millor que ha viscut mai en un camp de futbol?
Sí, sí, sense dubte. És l’experiència més maca que he viscut fins ara. Tant de bo que en visqui alguna encara millor, però de moment és el més bonic que m’ha passat com a esportista.
La remuntada de la Guineueta contra el Tona s’explica només perquè els seus jugadors no van deixar de creure-hi?
És el principal, però no l’únic. Ells hi van creure fins i tot quan jo ja ho havia deixat de fer; però hi va haver altres motius. El suport de l’afició, el treball psicològic que vam fer durant la setmana, el canvi de sistema que vam fer al final quan vam passar a un 3-5-2, els jugadors que van sortir de refresc...
Hi va haver algun moment en què ho va veure perdut?
Hi creia durant tota la setmana, però quan t’empaten en el minut 60 i has de fer tres gols, i quan, en el 85, et xiulen un penal en contra amb 2-1 en el marcador, ho veus molt negre. Fixi’s com és el futbol: l’aturada del penal va acabar de convèncer-nos. Ho teníem tot perdut, com en alguns moments de la temporada, i hi va haver un instant màgic. Aquest equip té màgia, i ho va aconseguir.
Va pujar el Guineueta a 1a catalana la temporada 17/18, i després d’acabar 5è i 6è les dues últimes temporades, ha aconseguit l’ascens a 3a RFEF. Què s’ha fet bé en aquest club, a part de confiar en vostè?
S’hi fan moltes coses bé. La directiva és molt senzilla, mai tenen un no i et deixen treballar amb molta confiança. Tenim també una afició que ens dona suport a casa i a fora, que ens empeny quan tenim moments de dubte. Els jugadors i l’entrenador potser no són els millors de la categoria, però creiem en la nostra idea i lluitem fins al final.
Ha començat a preparar la pròxima temporada?
He treballat, a l’escola, fins a les tres de la tarda. Estic mirant de contestar tots els missatges, i n’hi ha algun que té a veure amb la pròxima temporada. Ja hi estem donant voltes, amb el cos tècnic. Aquesta tarda i aquest vespre començarem a parlar d’altes i baixes.
I parlarà amb la directiva de la seva renovació?
Suposo que no hi haurà problema per arribar a un acord per a la renovació.
De ben segur que li arribaran altres ofertes.
Hi ha més rumors que ofertes en ferm. El primer que vull fer és parlar amb la Guineueta i arribar a un acord. Fa il·lusió entrenar a 3a RFEF amb aquest club.
Està preparat el Guineueta per competir a tercera divisió? En què haurà de millorar per competir amb garanties?
Hem de fer un pas endavant com a club en algunes coses. No em refereixo només a l’aspecte econòmic. No crec que hi hagi problemes perquè arribem a un acord: aquest club sempre ha demostrat que vol créixer.
Sant Andreu, l’Hospitalet, Olot... A quin equip li fa més il·lusió enfrontar-se?
És increïble, fa una mica de vertigen. Són grans equips i és brutal pensar que jugarem contra ells. El Sant Andreu em fa especial il·lusió, perquè és el club d’un barri obrer, com nosaltres. Espero que el partit sigui una festa, amb les dues aficions agermanades.
La Muntanyesa ha baixat a 1a catalana. Una pena que no hi hagi derbi de Nou Barris a 3a...
Fa anys que no coincidim i que no es pot viure el derbi de Nou Barris. Serien partits molt macos de veure i de viure. Tant de bo ens mantinguem i ells pugin i ens trobem la temporada vinent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)