1a divisió

El Mallorca no perd l'esperança tot i que la UEFA comunica al Vila-real que serà a Europa

El president Josep Pons abandona el càrrec d'ambaixador a Àustria acusat d'assetjament

El Mallorca no es rendeix i ahir va alçar la veu en saber que la UEFA no els deixarà participar en l'Europa League, competició per a la qual es va classificar el club balear la temporada passada. En un comunicat oficial, la directiva del Mallorca ha criticat la decisió del comitè de control i disciplina de la UEFA: «Ens deixa sense gaire marge de maniobra.» A més, segons el club mallorquí, aquesta decisió de deixar fora l'equip pels deutes econòmics de l'entitat «perjudica greument» el concurs de creditors en què està immersa l'entitat. De fet, la UEFA fins i tot va informar ahir al Vila-real que jugarà la fase prèvia de l'Europa League enlloc dels mallorquins.

El Mallorca, però, no es rendeix i ja està preparant un recurs, tot i que segons l'advocat del club, Luis Huertas, abans caldrà saber exactament les raons per les quals «ens fan fora», ja que «la UEFA s'ha cuidat d'evitar qualsevol comentari sobre la situació concursal perquè el reglament diu que aquells concursos que no siguin de liquidació i que suposin la viabilitat del club no seran motiu per revocar la llicència». Huertas ha recordat que la llicència de la UEFA per jugar a Europa estava concedida el 14 de maig després de l'estudi fet per la Federació Espanyola de Futbol, per la qual cosa ha sorprès que la UEFA s'esperi «fins ara, quan el sorteig de l'Europa League és tan proper, fent gairebé una política de fets consumats que no ens deixa gaire temps de reacció». Segons l'advocat, sorprèn que «el que la federació va estudiar durant cinc mesos s'hagi decidit en dos dies a la UEFA», tot i que és vox populi que són els deutes econòmics la raó d'aquesta exclusió, ja que l'entitat no ha pagat part dels traspassos d'alguns jugadors i tindria un deute d'uns 70 milions d'euros. En el seu comunicat, la UEFA es limitava a dir que la raó és que el Mallorca «no compleix els requisits per rebre la llicència». Per al Mallorca, doncs, la situació és complicada, ja que també negocia amb la federació espanyola tenir el seu suport i evitar que sigui el Vila-real qui ocupi la plaça de l'equip balear en el sorteig del pròxim 6 d'agost, data límit que té el Mallorca per fer canviar d'opinió a la UEFA.

Per acabar-ho d'adobar, ahir es va saber que el nou president del club, Josep Pons, té una demanda per assetjament sexual d'una treballadora de l'ambaixada estatal a Viena, on Pons ha estat fins ara l'ambaixador. Ahir mateix, el diplomàtic va renunciar al càrrec –renúncia acceptada–, ja que es vol centrar en la feina al capdavant de l'entitat. La renúncia no té res a veure amb aquest cas judicial, però no ajuda a Pons, un dels homes de confiança de Llorenç Serra Ferrer, l'home que controla ara el Mallorca intentant trobar una sortida a la crisi econòmica de l'entitat amb el suport d'amics i socis, com el mateix Pons.

Laudrup confia a poder ser finalment a l'Europa League

El danès Michael Laudrup s'ha trobat amb un escenari complicat poc després d'aterrar a Mallorca per ser el tècnic dels balears. L'exjugador del Barça, però, va parlar ahir mostrant-se «optimista». Segons el danès: «No crec que sigui lògic això que pot passar. Ja sé que és la decisió d'un comitè, però el club recorrerà contra la decisió, i no crec que ens quedem fora de l'Europa League», va comentar en declaracions al lloc web oficial del club mallorquí. Laudrup torna a la lliga estatal per ocupar la banqueta que havia ocupat els últims anys Gregorio Manzano.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)