Més futbol

2a DIVISIÓ A

GIRONA

L'estatus del pitxitxi

Ratón no es veu «ni primer, ni segon ni tercer davanter» i diu que Agné deixa clar el que vol perquè el jugador no badi

Després de Felipe, que va marcar sis gols en la segona volta del curs 2008/2009, el pitxitxi del Girona de la segona campanya a segona A va ser Francisco González Expósito. Aquest nom diu poc de Kiko Ratón, que és com es coneix en el món del futbol el davanter canari amb passat en el Tenerife i que va tenir un excel·lent rendiment a Montilivi (40 partits i 10 gols). L'estiu passat, en l'acte de presentació, Ratón era considerat el tercer davanter –posteriorment arribarien Peragón i Calle–, però, per rendiment i actitud, el seu estatus ha canviat.

Tot i això, Ratón, que farà 34 anys el 19 de setembre, manté la cautela i la modèstia. Avui l'equip començarà a intensificar la preparació a Navata, i Ratón no considera que tingui avantatge sobre els seus companys a l'hora de jugar. Ara ja no és el tercer davanter? «Com jo solc dir, l'any passat vaig venir amb la intenció d'aportar el meu gra de sorra, i aquest any intentaré fer el mateix, ajudar com més millor. Aquí no hi ha ni primer, ni segon ni tercer davanter. Aquí tothom s'ha de guanyar la titularitat en cada partit, en cada entrenament... Tots comencem de zero i es tracta de treballar en benefici del club i en benefici nostre».

El Girona va començar els entrenaments dijous de la setmana passada, tres dies després del previst per la incertesa en els canvis del consell d'administració. No veu problemes en el fet d'haver començat tres dies més tard la pretemporada. «Si haguéssim començat dilluns, estaríem més rodats i hauríem treballat una mica més, però crec que el mister té prou temps per treballar amb nosaltres i per dir-nos el que hem de fer i el que vol de l'equip; no crec que hi hagi cap problema». El jugador de Puerto de la Cruz (Tenerife) va intentar canviar la data del bitllet de tornada a Girona, però sense sort. En va haver de comprar un altre.

«Les coses clares».

Després de guanyar-se la renovació, l'exdavanter de l'Iraklis de Salònica treballarà a Girona amb un tercer entrenador. Després de Cristóbal Parralo i Narcís Julià, arriba el torn de Raül Agné. Kiko Ratón diu que el tècnic de Mequinensa és molt exigent i que no vol que el jugador surti del guió marcat. «El mister diu les coses de manera ben clara perquè no ens equivoquem. Marca unes pautes i tothom sap el que ha de fer, hem d'intentar no sortir d'aquestes pautes, i no hi haurà cap problema».

Els jugadors podrien cobrar avui mateix els endarreriments de la temporada passada. Ratón reclama que li paguin el treball que va fer. Aquesta temporada, el canari espera acostar-se al rendiment de l'última campanya.

«He vist el penal del Múrcia molts cops»

El dissabte 19 de juny del 2010 hi va haver un miracle a Monti- livi amb Ratón com un dels protagonistes. En l'última jugada del Girona-Múrcia (93'), l'àrbitre va xiular un penal a favor dels gironins (per una falta d'Albiol a Juanma). Ratón, amb la col·laboració del porter Alberto, va aconseguir l'1-1. Ha vist repetida la jugada del penal? «Sí, sí, la veritat és que l'he vista molts cops. Els amics de Tenerife em prenien el pèl sobre la manera com havia entrat la pilota [parada del porter, que perd la pilota de vista i se l'acaba introduint dins la porteria amb el taló]. Jo els deia que no havien vist com havia xutat el penal amb efecte [riu]». Gràcies a l'1-1 de Ratón, el Girona es va salvar. «La veritat és que va ser una alegria que la pilota entrés. L'important era empatar aquell partit, al final va ser d'una manera una mica rocambolesca, però vam salvar la categoria. Esperem no passar les mateixes angúnies de l'any passat».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)