Més futbol

El Girona paga el milió d'euros que devia als jugadors i s'assegura la continuïtat a la LFP

El vicepresident, Joaquim Boadas, destaca el gest del consell entrant i els jugadors veuen bones perspectives

Joaquim Boadas
VICEPRESIDENT PRIMER
DEL GIRONA
«Havíem d'evitar el descens administratiu. Molts deien que no ho aconseguiríem, però nosaltres, sense entrar en especulacions, ho hem demostrat amb fets»
«Això ha de servir perquè els jugadors se centrin en el futbol. Ara els demanem que tinguin al camp el mateix compromís que hem tingut nosaltres»
Dani Mallo
PORTER DEL GIRONA
«Valorem el gest de la junta [consell] i de la gent que ha agafat el control del club»
«La directiva [consell] ha entrat amb molt bon preu i ens ha deixat molt tranquils. El president va baixar al vestidor i ens va dir que ens pagaria tot el que ens deu. Esperem tancar aquest capítol de la història»
«El fet que el president hagi baixat al vestidor i veure que està complint el que ha dit ens ha donat molta tranquil·litat»

L'amenaça del descens administratiu a segona B s'ha esvaït del tot al Girona. Tal com havien assegurat els dirigents del club a la plantilla en una reunió al vestidor dimecres al matí, el club ha pagat el milió d'euros que devia a jugadors i exjugadors –més de trenta– i continuarà en la Lliga de Futbol Professional (LFP). El vicepresident primer del Girona, Joaquim Boadas, va confirmar que havia dipositat un milió d'euros a l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), cosa que farà que els jugadors retirin les denúncies presentades i el Girona completi el que faltava per salvar-se, després de l'increïble 1-1 contra el Múrcia.

El Girona, segons explica Boadas, va decidir no optar per fórmules fraccionades ni per pagaments a terminis. Així doncs, tal com va avançar el dimecres mateix vicepresident primer, els 950.000 euros de deute acumulat –la xifra augmentarà un cop s'apliquin les retencions fiscals pertinents– van ser abonats íntegrament al sindicat de futbolistes.

El nou consell, doncs, ha assolit el primer i primordial objectiu, el que s'havia d'afrontar amb urgència per salvar la plaça de l'equip en la segona divisióA. «El descens administratiu s'havia d'evitar. Alguns havien dit que no arribaríem, que no ho assoliríem, però nosaltres ho hem demostrat amb fets», va explicar Boadas, que acompanyat del president, Ramon Vilaró, i el director general, Ricard Carbonell, es va reunir dimecres amb la plantilla. «Volem que això signifiqui una injecció de moral per als futbolistes», indicava el vicepresident primer. El Girona també ha posat al dia Cañas i Jorquera, els dos únics futbolistes que no havien denunciat els impagaments a l'AFE.

«Assumptes controlats».

La directiva vol demostrar que s'ha instal·lat a Montilivi una nova manera de treballar i de portar els afers econòmics. El compromís primordial dels nous dirigents, tal com apuntava Boadas, és «fer el possible perquè tot estigui al corrent». S'ha fet front amb promptitud al deute amb l'AFE per evitar que les nombroses denúncies esquitxessin la situació esportiva, però ara, cal pagar encara diverses factures pendents, heretades dels anteriors mandataris. «Tots els assumptes de pagaments estan controlats: simplement hem de mantenir els comptes al dia i treballar amb seriositat», expressa.

Per la seva banda, els jugadors del Girona veuen bones perspectives amb la nova junta. Consideren molt positiva la trobada de dimecres amb els nous gestors. «La directiva ha entrat amb molt bon peu i ens ha deixat molt tranquils», va dir ahir al migdia el porter Dani Mallo en l'estada de Navata.

La inscripció a la LFP amb l'auditoria de Rofes

El Girona va facilitar ahir la petició d'inscripció a segona A, que ha acceptat la LFP. A partir de l'últim cap de setmana d'agost, el club gironí competirà en la categoria després d'haver evitat el descens en el terreny de joc i en els despatxos. En la sol·licitud del Girona a la LFP, el club informa que el pressupost de la temporada serà de 6,5 milions, el qual preveia un ingrés d'un milió entre institucions i TV3. El Girona també informa que el club ha encarregat una auditoria a l'empresa de Terrassa Gafisa Barcelona Auditors SLP. Aquesta és l'auditoria que va demanar Josep Rofes, antic vicepresident i actual membre del consell de Ramon Vilaró. Posteriorment, durant l'etapa al capdavant del club, el president dels petits accionistes, Francesc Rebled, va demanar una altra auditoria a una empresa de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)