Més futbol

2a DIVISIÓ A

La il·lusió de Borja Sánchez (Girona)

L'interior dret, fitxat del Dénia, es vol establir a segona A després de fer-hi el salt

Es considera un futbolista polivalent i només pensa en el debut contra el Tenerife

Un dels reforços del Girona i segurament el jugador menys conegut dels set nouvinguts és Borja Sánchez. El jugador de Talavera de la Reina (Toledo) debutarà a segona A després de jugar els últims quatre anys a segona B i només pensa a preparar-se al màxim per al partit contra el Tenerife del 29 d'agost. A Borja, de 23 anys, ningú li treu la il·lusió en la intensa preparació de l'equip a Navata. «És un pas molt important en la meva trajectòria perquè passar de segona B a segona A és molt difícil. Intentaré aprofitar-ho i donar el màxim que pugui per ajudar l'equip i perquè el tècnic confiï en mi. Ja desitgem que arribi el 29 d'agost», deia.

L'exjugador del planter de l'Atlético de Madrid va fer una campanya molt completa (36 partits i 4 gols) al Dénia, que va acabar cinquè en el grup III de segona B. A mitja temporada, ja sabia que el Girona el seguia i això va ser un incentiu més. «El representant em va comentar alguna cosa. Si un equip així ja et segueix durant la lliga i ara et dóna aquesta oportunitat, fa que treballis amb més il·lusió.» Durant la temporada, el secretari tècnic del Girona, Micki Albert, va veure el jugador en més d'una ocasió.

El curs passat, Micki Albert va seguir les evolucions de Borja Sánchez als camps del Logroñés i Espanyol B, entre d'altres. «La intenció era veure'l en camps grans i de gespa natural», precisa l'exdavanter del Girona, que va haver de retirar-se el 2007. Albert ja va veure detalls al futbolista i va iniciar els contactes amb el seu representant, que sabia des del gener que el Girona seguia el jugador.

«La gent ja em coneixerà.»

De Borja Sánchez, Albert valora la qualitat tècnica i la facilitat per arribar a l'àrea fent diagonals des de la banda. En el 0-4 del 25 de juliol a Salt, el nou jugador del Girona va donar mostres de la bona conducció de pilota. Dissabte, al camp del Peralada (1-5), l'exjugador del Dénia es va queixar de l'excessiva contundència dels rivals i va tenir poca presència en el joc d'atac en els 45 minuts que va disputar, els del primer temps. Com es definiria? «Puc jugar a la dreta, a l'esquerra, de mitja punta. Quan hi hagi més partits, la gent ja em coneixerà», admet l'extrem del Girona, d'1m 79 i més aviat prudent.

Borja està preparat per treballar al màxim fins dijous a Navata: «Perquè quan vingui l'hora de la veritat [la lliga] estigui al cent per cent.» Destaca que el seu nou entrenador, Raül Agné, és molt exigent, que li agrada treballar i que estan «pendents de tot».

Un mes després d'acabar la lliga i amb el fitxatge amb el Girona embastat, Borja reconeix que va patir molt amb el penal de Kiko Ratón contra el Múrcia del 19 de juny i que va donar la permanència al Girona (1-1). És un dels set reforços que, fins ara, ha fet el Girona. La resta són els defenses Cherfa (Nàstic), Serra (Llevant) i Luso Delgado (Sant Andreu), els mitjos Ángel (Rayo) i Jandro (Elx) i el davanter Víctor Curto (Alcoià).

Acostumat a jugar en més d'una posició a Dénia

El curs passat, el Dénia va jugar l'última jornada de lliga el 9 de maig –va perdre a Lleida (1-0)– amb possibilitats d'acabar quart i disputar la fase d'ascens a segona A. Al final, l'equip de la Marina Alta, dirigit per Nino Lema, va ser cinquè. Borja va jugar en més d'una posició. «Vaig jugar una mica de tot. A la banda esquerra, a la dreta, de mitja punta. El tècnic va jugar de diverses maneres, amb el 4-4-2, el 4-2-3-1, el 4-3-3... Allà on li feia falta, hi era jo», diu Borja.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)