Champions

La frustració del Vila-real

Champions League. Els groguets posen contra les cordes el Manchester United, que, sostingut per De Gea, reacciona i remunta en el minut 95 amb un gol de Cristiano. El Sevilla empata a Wolfsburg

Man. United 2 Vila-real 1

MANCHESTER UNITED:De Gea; Dalot, Lindelof, Varane, Telles (Fred, 90’); McTominay, Pogba (Cavani, 75’), Bruno; Greenwood (Lingard, 90’), Cristiano i Sancho (Matic, 75’).VILA-REAL:Rulli; Foyth, Albiol (Mandi, 73’), Torres, Moreno (74’); Capoue, Parejo, Trigueros (Estupiñán, 61’); Pino (Gómez, 73’), Alcácer (Dia, 58’) i Danjuma.GOLS:0-1 (53’) Alcácer. 1-1 (60’) Telles. 2-1 (95’) Cristiano.ÀRBITRE:Felix Zwayer.T.G.:Als locals Greenwood, Telles i Cristiano; als visitants Moreno, Pino, Albiol i Peña.T.V.:Cap.

Wolfsburg 1 Sevilla 1

WOLFSBURG:Casteels; Mbabu (Lukas Nmecha, 62’), Lacroix, Bornauw, Roussillon; Guilavogui, Arnold; Baku, Lukebakio, Steffen (Waldschmidt, 74’); Weghorst (Gerhardt, 92’).SEVILLA:Bono; Jesús Navas, Koundé, Diego Carlos, Acuña (Rekik, 46’); Jordán (Iván Romero, 70’), Fernando; Suso (Lamela, 52’), Papu Gómez, Ocampos (Munir, 74’); Rafa Mir (Rakitic, 52’).GOLS:1-0 (48’) Steffen. 1-1 (87’) Rakitic, de penal.ÀRBITRE:Georgi Kabakov.T.G.:Als locals Lacroix, Steffen, Mbabu, Guilavogui i Roussilon; als visitants Suso, Rafa Mir i Rekik.T.V.:Doble groga a Guilavogui (79’ i 85’).

Ja se sap, el futbol no sempre és just, és un esport ple de frases tan tòpiques, com certes. I és que quan perdones, ho pagues, que també es diu, una frase que es va haver d’aplicar ahir el Vila-real a Old Trafford, d’on va sortir derrotat (2-1) amb un gol de Cristiano Ronaldo en el minut 95. Va ser millor l’equip orientat per Unai Emery, sobretot en la primera part, en què, liderat per un encès Arnau Danjuma, va saber generar ocasions, però no les va encertar. Quan no va ser David de Gea, va ser la falta de punteria, i l’equip groguet no va aconseguir materialitzar aquesta superioritat fins després del descans mitjançant Paco Alcácer, relleu del lesionat Gerard Moreno. El davanter de Torrent (53’) va resoldre una fantàstica jugada col·lectiva de l’equip groguet per establir un més que merescut 0-1.

El gol va arribar després d’una passada de Danjuma, que, des de l’extrem esquerre, va fer anar de corcoll la defensa red devil, protagonitzant una actuació formidable. De fet, l’atacant neerlandès d’origen nigerià és una de les sensacions en aquest inici de campanya, als 24 anys i procedent del Bournemouth, amb el qual el curs passat va jugar la Championship, la segona categoria del futbol anglès. Tot i això, el Vila-real no en va fer prou amb el gol i amb Danjuma, i, tot seguit (60’), Alex Telles va empatar, amb una volea boníssima des de la frontal després d’una falta lateral picada per Bruno Fernandes. I des d’aleshores van passar els minuts, semblava que els punts es repartirien, fins que Cristiano (95’) va caçar una esfèrica dins de l’àrea en l’última jugada per fer esclatar Old Trafford i frustrar el Vila-real, que queda cuer del grup.

El Sevilla, amb polèmica

L’equip que entrena Julen Lopetegui va obtenir un empat en el tram final (1-1) al feu del Wolfsburg gràcies a un penal molt controvertit. Corria el minut 85 quan el Sevilla, que va oferir una versió força pobra a tots els nivells, perdia amb el gol de Steffen (48’) i una discutible acció dins l’àrea li va permetre igualar el partit des dels onze metres. Un xoc fortuït entre Guilavogui i Lamela, més aviat producte del joc, va ser advertit pel VAR com objecte de penal i l’àrbitre, després de revisar-ho al monitor a càmera lenta, va decidir que era pena màxima. Rakitic va ser l’encarregat de xutar-lo i de fer l’empat definitiu.