Més futbol

2a DIVISIÓ A

El madrileny Marcos Tébar accepta jugar en el Girona fins al 2013 amb naturalitat i il·lusió

El Madrid deixa marxar el mig per 100 euros i el podria recuperar els dos estius que vénen

Marcos Tébar
MIGCAMPISTA DEL GIRONA
«Estic molt il·lusionat i molt content d'estar aquí i iniciar una nova etapa en la meva vida professional. Vull agrair també l'esforç del Girona pel meu fitxatge i la confiança que ha dipositat en mi. Espero correspondre-la en el camp i ajudar l'equip en tot el que sigui possible»
«El Girona és una molt bona possibilitat per a mi. Han confiat en mi per a un projecte a llarg termini i és un projecte esportiu bo; volen canviar moltes de les males coses que hi havia l'any passat. Crec que van ben encaminats i que serà un bon any per al club»
«A l'hora de firmar pel Girona, no m'he plantejat que deixo enrere els anys que he estat en el Madrid [12]. Ara he d'intentar jugar a segona, anar millorant. Estic molt content»
Micki Albert
SECRETARI TÈCNIC DEL GIRONA
«Per en Xavi [Julià], en Raül [Agné] i jo mateix, en Marcos era prioritari»
«Més que valorar el nombre de partits que va jugar aquí [9], la gent de l'àrea esportiva anem més enllà: mirem les seves qualitats tècniques i la seva projecció, cosa que és molt important per al club»

Juntament amb Gerard, Marcos Tébar és l'únic jugador del Girona que ha estat presentat dos cops. El primer va ser el dilluns 25 de gener, quan el Real Madrid el va cedir al conjunt de Montilivi fins al juny. El segon va ser ahir al migdia. Tébar arriba ara al Girona amb un contracte per tres temporades sota el braç i després de desvincular-se del Madrid, que l'ha deixat marxar per 100 euros. El madrileny, de 24 anys, arriba a Girona il·lusionat i amb tota la naturalitat del món. No vol defraudar, però no se sent més pressionat pel contracte llarg. Potser perquè ja sap on ve, Tébar es va entrenar al matí a Riudarenes i al migdia va desplaçar-se tot sol en cotxe fins a Montilivi. Ell ja sabia on era.

Tébar ha viscut un estiu diferent. Va entrenar-se amb el Madrid a la ciutat esportiva de Valdebebas i, fins i tot, va participar en la gira de deu dies que els de Mourinho van fer a Los Angeles. Abans d'anar-se'n als Estats Units, el jugador madrileny ja sabia que el Girona estava molt interessat a contractar-lo i ell sempre havia tingut en compte aquesta possibilitat. Coneix molts dels jugadors que continuen del curs passat i és optimista sobre la temporada a Girona. «Els jugadors que queden són competitius. S'ha fitxat bé i ara cal que carburi l'equip.» L'exjugador del Rayo, que debutarà avui a Riudarenes, també va elogiar el tècnic, Raül Agné, de qui diu que només ha rebut bones referències.

«Una sort.»

Micki Albert valora la projecció de Tébar, que va disputar nou partits el curs passat en el Girona que dirigia Narcís Julià. Tébar va dir que se sent afalagat per l'interès del Girona i no sap si Agné el vol de central o bé com a eventual substitut de Matamala, que se n'ha anat al Recreativo. «És una sort per mi poder jugar en aquestes dues posicions.»

El secretari tècnic del Girona, Micki Albert, va explicar que el Madrid ha deixat marxar el jugador per 100 euros. El director general esportiu, Xavi Julià, sempre havia dit que el club pagaria un traspàs «irrisori» i 100 euros són fàcils d'assumir.

Amb aquesta quantitat, el Madrid podrà recuperar el jugador l'estiu del 2011 o bé l'estiu del 2012. Un hipotètic traspàs de Tébar, amb contracte fins al 2013, beneficiaria el Girona i el conjunt blanc.

Per a l'equip, tres milions o el que calgui

El pressupost inicial per a aquesta temporada, dissenyat per l'antic vicepresident econòmic Josep Rofes, era de sis milions i mig d'euros, dels quals tres eren per a la plantilla. Aquesta és la xifra amb què treballa l'àrea esportiva del Girona, segons va indicar Micki Albert. De tota manera, el consell d'administració no descarta superar els tres milions d'euros destinats als jugadors. «Aquí es controla tot en despeses i s'intenta abaratir al màxim i negociar-ho tot. No se signa res si abans no ha estat discutit i mirat fins a rebaixar l'últim cèntim d'euro. Si podem fitxar per 2.800.000 euros, no fitxarem per 3», va explicar el vicepresident primer del Girona, Joaquim Boadas. De tota manera, els consellers deixen treballar els tècnics, diu Boadas, i els podrien facilitar encara més les coses. «Però si l'àrea esportiva ens recomana fer una despesa suplementària, ho farem», va afegir Boadas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)