Més futbol

2a DIVISIÓ A. GIRONA

Un salt al·lucinant

Amb només 16 anys, David Juncà té cabuda en el primer equip quan la seva destinació era el juvenil de divisió d'honor

La sorpresa de la pretemporada té nom propi: David Juncà. Desvinculat del Mallorca, aquest jove extrem de 16 anys, que amb 12 havia firmat pel Barça, va aterrar fa dues setmanes a Girona per integrar-se a l'equip de divisió d'honor (li queden dos anys de juvenil). Hi va fer només quatre entrenaments, perquè Raül Agné va clavar-li els ulls quan va veure la seva velocitat i verticalitat en l'amistós a Llagostera (el tècnic de Mequinensa va cridar una desena de juvenils per no embafar de minuts els jugadors del primer equip) i des d'aleshores no l'ha volgut perdre de vista. «És un jugador que tot el que fa ho fa amb sentit i a molta velocitat», comenta sobre Juncà el tècnic del juvenil, Miquel Àngel Muñoz.

David Juncà s'entrena al costat dels professionals sense saber què es cou en el seu entorn o quin tipus de contracte està negociant el Girona a través del seu representant, David Comamala: «No en tinc ni idea. Ara, el més important per a mi és entrenar-me i aprendre coses cada dia», afirma amb convicció Juncà, que encara digereix l'arribada en una plantilla en què coincideix amb jugadors que li doblen l'edat i que tenen hores de vol a primera divisió: «La diferència amb tot el que m'havia passat fins ara és abismal, però m'han acollit a meravella i, després d'uns primers dies de no parlar gaire amb ningú, ara ja em sento integrat», afegeix l'empordanès, que ni tan sols ha tastat la divisió d'honor juvenil (l'any passat va jugar amb el Mallorca B en la lliga estatal juvenil).

«De mica en mica».

Tot i que el Girona va anunciar que David Juncà formaria part de la primera plantilla, l'extrem veu llunyà el debut a segona A: «Aquí tots els jugadors són molt bons. I tampoc no es tracta d'anar de pressa. Si no vaig convocat, jugaré amb el juvenil. La qüestió és jugar», comenta Juncà, que s'ubica a l'altra punta de camp on ho feia Miquel Juncà –«és el cosí del meu pare»–, que va ser lateral dret del Figueres i del Banyoles la dècada dels vuitanta.

Juncà no té cap referent: «Em fixo amb el que tenen de bo els jugadors que juguen al meu lloc i ho intento fer com ells.» Sap que ha d'evolucionar físicament, però diu que té un bon desplaçament, un contra un i xut. Els tècnics que l'han vist, també.

LA FITXA

David Juncà
Data naixement:
16-11-1993
Lloc:
Riumors (Alt Empordà)
Demarcació:
Extrem esquerre
TRAJECTÒRIA:
UE Figueres
(fins a infantil) Barça
(infantil i cadet B) Mallorca
(cadet A i juvenil B) Girona
2010/?
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)