FASE PRÈVIA

El Vila-real es passeja a Europa

Balotelli fa el seu primer gol amb el City pocs minuts després de debutar

Els clubs de renom no van fallar, exceptuant el PSV i l'Sporting de Portugal

El Vila-real ja és a l'Europa League. Després d'haver-hi entrat per la porta del darrere, per l'exclusió del Mallorca, va desfer-se ahir del Dnepr Mogilev bielorús en el partit d'anada de la fase prèvia, i va convertir la tornada en un tràmit. En els primers 45 minuts, els grocs ja manaven per 4 a 0, amb gols de Cazorla i Cani, i dos més de Marchena i Borja Valero, els seus primers vestint de groc. En el segon temps, Nilmar va fer el cinquè. El Getafe, per la seva banda, només va derrotar per 1 a 0 l'APOEL de Nicòsia, amb gol de Parejo.

Balotelli, Ballack i Joe Cole.

Ahir jugaven equips amb molt de renom, com ara el Liverpool, que només va derrotar per a 1 a 0 el Trabzonspor a Anfield –gol de Babbel, amb un penal fallat per Joe Cole–. El Manchester City, per la seva banda, va guanyar a Romania el Timisoara amb el primer gol de l'italià Mario Balotelli, que va trigar 10 minuts a marcar.

Altres equips de renom, com ara el Borussia Dortmund i el Porto, van golejar, mentre que els italians tampoc van fallar, amb triomfs de la Juve, el Palerm i el Nàpols, amb gol de Lavezzi. Les principals sorpreses van ser la derrota del PSV Eindhoven a Sibèria, al camp del Sibir per 1 a 0, l'empat del Galatasaray de Frank Rijkaard a casa amb el Karpati ucraïnès (2-2, amb els turcs empatant en els últims 10 minuts) o la derrota a casa de l'Sporting de Portugal amb el Bröndby.

Un dels noms propis del dia va ser Michael Ballack, que, recuperat de la seva lesió, va tornar a jugar amb el Bayer Leverkusen vuit anys després i va marcar el tercer gol dels locals, de penal.