1a divisió FEF

Per alimentar l’esperança

1a divisió FEF. El Costa Brava recupera el somriure amb un triomf molt necessari contra el Castelló, que juga en inferioritat tota la segona part i rep els gols de Nuha (69’) i Pere Martínez (94’)

Costa Brava 2 Castelló 0

COSTA BRAVA:Marcos; Dani Pérez, Monreal, Manel Royo; Coris (Campins, 46’), Romero, Galindo (Pere Martínez, 88’), Varela; Sergio Gil (Ilyas Chaira, 62’); Boris (Forlín, 77’) i Nuha (Álvaro, 88’).CASTELLÓ:Iván Martínez; Javi Moyano (Juanto Ortuño, 80’), Yac, Edu Luna, Galas (Sibille, 58’); Carles Salvador, Dani Torres (José Mas, 80’); Kandoussi (César Díaz, 73’), Pablo Hernández, Salva Ruiz; Mario Barco (Blesa, 73’).GOLS:1-0 (69’) Nuha Marong. 2-0 (94’) Pere Martínez.ÀRBITRE:De Ena Wolf (aragonès).T.G.:A Julen Monreal (62’), Ilyas Chaira (63’), Royo (74’), Galindo (94’9, del Costa Brava; a Galas (53’), Dani Torres (72’), Sibille (84’), del Castelló.T.V.:Per dues grogues, a Edu Luna (23’ i 48’) i directa a José Mas (94’), del Castelló.PÚBLIC:Uns 150 espectadors al municipal Costa Brava de Palamós.

La cridòria que se sentia al vestidor local del municipal de Palamós reflectia la sensació d’un equip que es nega a tirar la tovallola. La permanència continua sent un repte molt complicat per al Costa Brava, però la victòria contra el Castelló li alimenta l’esperança i el carrega d’autoestima. Després d’una primera part nul·la en atac i amb protagonisme per a Marcos al darrere, l’equip d’Òscar Álvarez va fer valer la superioritat numèrica en la segona, per l’expulsió del central del Castelló Edu Luna (48’), i va obtenir tres punts fonamentals.

No va començar malament el Costa Brava, amb voluntat de dur el domini, però no li va servir per generar perill. En tota la primera meitat, només va arribar en una rematada de cap desviada de Boris en una falta (13’) i en un cop de cap tou de Dani Pérez en un córner (18’). En jugades, res de res. Ni profunditat ni rematada. El Castelló, que va trigar una estona a activar-se, hauria pogut anar al descans amb el partit encarrilat, però va topar amb Marcos. Després d’una primera ocasió amb xut de Galas (21’), el porter va ser clau en treure un xut potent i col·locat de Salva Ruiz (27’). Després d’una altra ocasió de Salva Ruiz, que no va saber definir, Marcos va tornar a fer de les seves, traient amb el peu un gol que semblava cantat de Kandoussi (33’). Fins al descans, tot el que van fer en atac els locals va ser demanar un penal per agafada de Galas a Nuha (38’).

Contra 10, 9 i 8

L’expulsió per segona groga del central Edu Luna, que va caçar Nuha (48’), va canviar el guió, tot i que els d’Òscar Álvarez encara van tardar una estona a generar perill. Nuha va perdonar el gol –Javi Moyano li va refusar el xut amb el porter ja superat (67’)– poc abans de dur l’eufòria, en rematar de cap des del segon pal una centrada de Varela (69’). El Castelló va mirar de reaccionar, però li va sortir tot malament. César Díaz es va lesionar quan el seu tècnic ja havia exhaurit els canvis. I en una picabaralla, ja en l’afegit, José Mas va veure la vermella. Els de la Plana, amb vuit, van rebre el 2-0 en un contraatac conduït per Álvaro, que va xutar al pal, i va ser culminat per Pere Martínez.

Faltant el que falta, no és a vida o mort, però sabem que hem de sumar de tres en tres. El triomf ens donarà confiança i moral
Ens ha faltat trepitjar l’àrea en la primera part, i en la segona hem tingut més tranquil·litat