Més futbol

2a DIVISIÓ A

Els punts febles del Girona, al descobert

El Girona posa fi a una preparació amb retards i amb la defensa per polir

Els reforços han arribat de mica en mica i la conjunció encara és incompleta

Agné ha fet proves, veu molt marge de millora i serà exigent com sempre

1
PARTIT
(de 7) han jugat el porter Santamaría i el defensa Noguerol, les dues darreres incorporacions.

Entre el diumenge 25 de juliol a Salt i diumenge passat, en el torneig Costa Brava contra el Barça B, el Girona ha jugat set amistosos (quatre victòries i tres derrotes) i ha evidenciat quines són les seves mancances abans que comenci dissabte la lliga. La solidesa defensiva, un dels trets distintius dels equips de Raül Agné, encara no s'ha pogut garantir a la pretemporada ja sigui perquè la planificació va haver de començar amb retard per afers extraesportius –venda de les accions de l'antic president, Josep Gusó, i canvi de consell d'administració– ja sigui perquè els fitxatges han arribat de mica en mica i la conjunció encara és incompleta.

El mig centre Ángel va debutar a Olot el 12 d'agost; el porter Roberto Santamaría, substitut de Jorquera, que s'ha retirat, ho va fer el dia 15 a Riudarenes contra l'Hospitalet. Són dos dels exemples d'un estiu atípic i en què el trencaclosques de l'equip encara no està fet –falta un lateral esquerre–. A més, Santamaría, un dels reforços destacats del Girona, només ha pogut jugar un partit –el 2-4 contra l'Hospitalet– a causa d'una fissura en una costella. El navarrès va arribar tard, abans, però, que ho fes el central Noguerol (Celta), el més veterà de l'equip amb 34 anys i que només ha disputat un partit.

Si la lesió de Santamaría i l'arribada dels reforços amb comptagotes han estat la creu, la cara podria ser el bon rendiment de reforços interessants com Jandro, Despotovic o Tébar, fitxat per 100 euros del Madrid i amb contracte fins al 2013. A més, Agné i el director general esportiu, Xavi Julià, han descobert el juvenil David Juncà, de 16 anys, que ha participat en els últims quatre amistosos. El porter juvenil Albert Quintanas també treballa en la dinàmica de grup i haurà de ser convocat dissabte per l'absència de Santamaría.

Moha: «L'equip, competitiu.»

Un dels capitans del Girona, Mohammed el-Yaagoubi, Moha, ha hagut de fer de lateral esquerre perquè encara no ha arribat el substitut de Cherfa, en qui Agné i Julià no confien. Moha veu l'equip preparat per a la tercera temporada del Girona 2a A. «L'equip està bé, amb ganes que comenci la temporada. És competitiu i els que hem quedat de l'últim any i d'anys abans hem fet un bon grup amb els nous.» Que Agné, que veu marge de millora en l'equip, és un entrenador exigent ja és conegut. «El mister té una manera de treballar molt intensa, i és el que ens ha inculcat aquesta pretemporada i ens inculcarà durant la temporada», diu el marroquí.

LES DADES

18 gols a favor
Amb 3:
Chechu i Gerard.
Amb 2:
Jandro, Víctor Curto, Kiko Ratón, Despotovic i Peragón.
Amb 1:
Ferragut (Salt), en pròpia porteria, i Luso.
9 gols en contra
Amb 4:
Santamaría.
Amb 3:
Dani Mallo.
Amb 2:
Quintanas.
Onze juvenils
Agné ha utilitzat onze juvenils, dels quals l'extrem Juncà i el porter Quintanas estan integrats del tot al primer equip. L'esmentat Quintanas; Bonmatí; Sergi Coll, Teti; Fran, i Vila van participar en l'estada del primer equip a Navata.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)