1a divisió FEF

Reunió intensa dels clubs de 1a FEF a la seu de la federació

Abans d’ahir cinc clubs de 1a divisió FEF –el DUX Internacional de Madrid, el San Sebastián de los Reyes i el Rayo Majadahonda del grup 1 i el Linense i el Linares del grup 2– van constituir l’Associació de Clubs de Futbol de la Tercera Categoria Nacional. Aquesta decisió no ha agradat gens a la federació espanyola, que denuncia que d’aquesta manera s’incompleixen els compromisos adquirits per unanimitat el passat 17 d’agost del 2021, uns compromisos que molts clubs no són conscients d’haver assumit.

Arran de la fundació d’aquesta associació de clubs la federació va convocar d’urgència una reunió per aquesta tarda amb tots els clubs de la categoria. S’hi han presentat 38, amb les absències del Cornellà –el president Àlex Talavera va dimitir fa deu dies– i el Talavera. La reunió ha tingut un clima tens, i és que la federació ha amenaçat als cinc clubs associats que si no fan un pas enrere en les pròximes 48 hores es prendran les mesures pertinents, que podrien suposar excloure els clubs de la competició la temporada que ve.

Els drets televisius

El moviment dels cinc clubs associats és la clara mostra del malestar de molts clubs amb la nova categoria, i és que s’està demostrant que econòmicament és inassumible per moltes entitats, ja que els ingressos promesos no arriben.

De fet, un dels detonants per constituir aquesta associació ha estat el fet que Footters, la plataforma que oferia els partits de tota la 1a divisió FEF i que dona nom a la lliga, ja no retransmeti els partits a partir d’aquesta setmana. I és que pel que s’ha conegut Footters no tenia els drets televisius de la categoria, sinó que pertanyien a l’empresa francesa Fuchs Sports, que ja ha anunciat que a partir d’ara oferirà tots els partits en obert. Això ha generat molts dubtes en tots els clubs de la categoria, però una de les coses que ha promès avui el president de la federació Luis Rubiales és que els diners dels drets televisius d’aquesta primera temporada estan garantits per la federació. És a dir, que si ningú els acaba abonant serà la pròpia federació qui farà el pagament.

A banda d’aquests temes més calents, en la reunió d’aquesta tarda també s’ha confirmat que la temporada que ve s’implementarà el control econòmic als clubs tal i com estava previst.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)