Champions

Maneres de fer

Champions League. Al capdavant de dos equips d’estils antagònics, Pep Guardiola, amb el Manchester City, i Diego Pablo Simeone, amb l’Atlético, es tornen a veure les cares

És un dels debats futbolístics més usats en els últims temps; l’estil. Cada tècnic té la seva manera d’entendre el joc, condicionada, segurament, pels jugadors que tenen, i cada equip, per tant, té la seva identitat i la seva manera de fer sobre la gespa. Darrerament, això ha comportat discussions en el món del futbol, amb corrents d’opinió crítiques amb una o altra manera de jugar; veus, d’altra banda, que en la majoria dels casos es mouen i basen en el resultat. No en poden ser aliens, els entrenadors, en el centre d’una controvèrsia que avui (21 h) enfronta dos dels principals exponents: Pep Guardiola, amb el Manchester City, i Diego Pablo Simeone, amb l’Atlético, a l’Etihad Stadium, en l’anada dels quarts de final de la Champions League.

Tots dos representen dos estils antagònics, dues maneres de fer: el català s’abraça a la pilota i pretén dominar i generar a través d’aquesta; l’argentí, en disfruta sense, i mira d’esperar el moment per fer mal amb transicions ràpides. “No gastaré ni un minut a parlar d’aquest estúpid debat”, va dir en la prèvia ahir Guardiola, sense ganes d’entrar-hi. “Tots busquem una manera de guanyar. Si ell ho aconsegueix, la seva serà la correcta, i si ho aconsegueixo jo, jo hauré encertat”, hi va afegir. “Jo no he inventat el futbol. El que faig ja es feia des del principi del futbol. Soc un gran entrenador, però no he inventat això. Jo no marco els gols ni paro els penals. El joc és dels jugadors”, va manifestar el de Santpedor. “Serà un partit de futbolistes, encara que intentarem ajudar des de la banqueta”, va asseverar també ahir Diego Pablo Simeone, que tampoc va entrar en el debat. “El que més m’agrada del Manchester City és veure jugadors d’aquesta qualitat sempre actius i que no donen per perduda cap pilota. Al talent hi afegeix aquesta quota de treball que a tots els entrenadors ens agrada”, va indicar.

Pel que fa a l’enfrontament d’aquesta nit, tant citizens, com colchoneros s’hi presenten en un bon moment, encara que si un equip té un pèl més d’estrès és el que orienta Pep Guardiola, ja que el City, líder de la Premier, s’està jugant el campionat amb el Liverpool, amb el qual només té un punt d’avantatge i a qui rep aquest diumenge en un duel que serà transcendental. L’Atlético, per la seva part, en la lliga només li queda assegurar-se jugar la pròxima Champions, cosa que després de sis jornades seguides guanyant s’ha encarrilat. Avui, tots dos tenen dues baixes sensibles per lesió; en els locals no hi serà Rúben Dias i en els visitants Josema Giménez.

ELS PROTAGONISTES

Jo no he inventat el futbol. Soc un gran entrenador, però no he inventat això. El joc és dels jugadors
Pep Guardiola
TÈCNIC DEL MANCHESTER CITY
Serà un partit de futbolistes, encara que intentarem ajudar des de la banqueta
Diego Pablo Simeone
TÈCNIC DE L'ATLÉTICO
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)