Territorial

El clàssic de Setmana Santa

Retorn. Després de dos anys aturat per culpa de la covid-19, el MIC torna a engegar motors fins diumenge amb una inauguració diferent en quatre seus

Després de dos anys cancel·lat per culpa de la pandèmia mundial del coronavirus, el MIC torna a arrencar motors enguany amb més força que mai. L’esdeveniment per excel·lència de la Setmana Santa a la demarcació de Girona i la Costa Brava comença oficialment avui amb una inauguració diferent amb quatre seus simultànies per evitar aglomeracions a les graderies. L’estadi de Vilatenim serà l’escenari principal on es donarà el tret de sortida de l’esdeveniment, ben secundat per Lloret de Mar, l’Estartit i Palamós, que també seran marc de la desfilada dels equips i els corresponents parlaments de les autoritats. El torneig s’allargarà fins al cap de setmana, en què dissabte es disputaran les primeres finals a Vilatenim i Palamós, i diumenge al matí, a la localitat del Baix Empordà.

El MIC ha hagut d’esperar que les condicions sanitàries fossin favorables en tots els sentits per tornar a treure el cap i mantenir-se com un dels tornejos de futbol de base amb més prestigi de tot el món. Sense anar més lluny, l’organització de l’esdeveniment té previst un impacte d’uns 10 milions d’euros a les contrades i uns 200.000 espectadors a les graderies de les 33 seus confirmades, dispersades per tota la Costa Brava i el Gironès. El Mediterranean International Cup tindrà la participació de 300 equips repartits per diverses categories (el Barça, el Madrid, el Manchester United, el Liverpool, el PSG, el Porto, l’Olympique de Marsella, entre molts altres de gran prestigi i renom) i formats aquests per 6.000 futbolistes de clubs de fins a 24 països diferents de tot el món, un fet que requereix una organització i logística acurades per garantir-ne el bon funcionament. El torneig mourà prop de 8.000 persones entre jugadors, entrenadors i voluntaris (més de 200), pares i àrbitres per als 720 partits que hi ha previstos disputar.

El torneig de futbol de base s’ha convertit en les 19 edicions que ja se n’han disputat en un aparador per a futbolistes que en l’actualitat són referents per als més petits com Leo Messi, Neymar, Ansu Fati, Rashford, Joao Felix, Salah, Pedri, Nico, Fornals, entre molts altres.

A més, com ja és habitual, també se celebra el MIC Integra, el torneig de futbol adaptat per a persones amb discapacitat. El 15 d’abril, Vidreres en serà la seu i paral·lelament a la jornada festiva de futbol es disputarà un campionat de bàsquet adaptat, una enveja per a molts per la il·lusió i la passió que se’n desprèn.

MÉS GLOBAL

Hi participaran 300 equips formats per uns 6.000 jugadors de 24 països del món

LA INAUGURACIÓ

Es farà durant el dia d’avui en quatre seus: Figueres, Lloret, l’Estartit i Palamós

MÉS ESCENARIS

Tota la Costa Brava i Girona abracen el torneig, que tindrà un total de 33 seus diferents
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)