Més futbol

Valentina Berr: “No penjo les botes; me les pengen”

La jugadora de 29 anys explica que les traves legals i els comentaris a la premsa i xarxes socials han afectat la seva salut mental

Coincidint amb el Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, Valentina Berr, la segona jugadora trans federada a l’estat espanyol, ha anunciat la seva retirada com a futbolista professional. La jugadora nascuda a Ripollet ha compartit la seva decisió en un comunicat a les xarxes socials on ha expressat el següent: “No penjo les botes; me les pengen. No podia aguantar més els atacs de pànic i d’ansietat que estava patint cada cop més freqüentment els últims mesos.”

Berr també ha fet referència a la pressió que rep per estar obligada a complir amb uns límits de testosterona que la resta de jugadores que no són trans passen sense cap mena de problema. “No he pogut suportar la pressió de ser permanentment sospitosa”, assegura.

En referència al seu club, el CE Europa ha emès un comunicat on ha manifestat el seu suport total a la jugadora. Cal recordar que, temps enrere, el club ja es va posicionar de forma oficial contra aquest tipus de discriminacions a través de la campanya ’Diem NO’, incloent-hi als estatuts de l’entitat el posicionament “antifeixista, antimasclista, antihomòfob, antiracista i antibullying” del club.

També les seves companyes i rivals han donat suport a la Valentina en defensa de la diversitat del futbol femení. “Som lesbianes, heters, bisexuals, noies molt masculines, noies molt femenines, també noies trans, fins i tot nois trans, perquè el futbol femení, lluny de ser exclusiu, és ric i procura abraçar tota aquella persona que vol formar-ne part. La realitat és diversa, i el futbol femení és realitat, res a veure amb aquest món paral·lel d’homes amb contractes multimilionaris, masculinitat hegemònica i heterosexualitat obligatòria”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)