Territorial

Acceptat a tràmit el recurs d’impugnació de les eleccions a la FCF

El Tribunal Català de l’Esport resol favorablement el recurs presentat per la candidatura d’Àlex Talavera

El Tribunal Català de l’Esport ha acceptat a tràmit el recurs d’impugnació a les eleccions a la presidència de la Federació Catalana de Futbol presentat per Àlex Talavera i la seva candidatura Els clubs, primer, amb el suport d’altres candidatures com la de Juanjo Isern. El passat 22 de maig es van fer les eleccions i tres dies després, el 25, Talavera presentava un recurs d’impugnació pel que consideraven greus irregularitats durant la jornada electoral. El 2 de juny el recurs era admès a tràmit pel Tribunal Català de l’Esport que ara ha resolt favorablement i l’ha acceptat. Una resolució que apropa la possibilitat a la repetició de les eleccions.

La candidatura de Talavera va aportar, en fins a tres ocasions en qüestió de dies, documents diversos per acreditar un seguit d’irregularitats i incidències greus que van tenir lloc durant la jornada electoral del 22 de maig. Vots de persones que no eren presidents de cap club, vots de presidents de clubs que ja no existeixen, vots de directius de clubs que havien dimitit feia temps, vots dels secretaris de clubs dels quals el president no havia delegat el seu vot ni justificat la seva absència, prohibir la intervenció de suplents d’interventors o actes notarials falses. Són exemples de les irregularitats que s’haurien produït en unes eleccions que va guanyar Joan Soteras per 26 vots de diferència respecte a Talavera.

En el recurs d’impugnació s’hi denunciaven en total una quinzena d’irregularitats i “il·legalitats” entre les diferents seus: fins a quatre a Girona, tres a les Terres de l’Ebre, dues a Lleida, dues a Tarragona, dues a Barcelona, una al Vallès Oriental i una a Manresa.

La comissió permanent del TCE va sol·licitar també un seguit de documents a la federació. Després de consultar les dues parts, el tribunal ha considerat suficients les irregularitats produïdes durant la jornada electoral per a acceptar a tràmit la impugnació i considerar la possibilitat de repetir les eleccions.

Tot i això, des de la candidatura de Talavera asseguren que aquesta acceptació no ha estat una sorpresa, era una qüestió processal per, a partir d’ara, donar veu a tots els implicats. Per tant, tampoc consideren que aquest pas hagi de significar moltes opcions de dirigir-nos a la repetició d’eleccions, sinó que són els fets denunciats els que ho acabaran provocant.

Ara es traslladarà el recurs a la part acusada - la federació - i a tots els que puguin estar implicats o interessats - altres candidatures - . Aquests tindran dues opcions, oposar-se o adherir-se. Des de la candidatura denunciant creuen que la resposta de la FCF serà oposar-se i negar tots els actes que es denuncien, malgrat que no hi veuen tampoc gaire recorregut, tenint en compte que les proves presentades els demostren, segons expliquen. L’altra opció, poc factible, seria que reconeguessin els presumptes fets, resposta que, sens dubte, provocaria la repetició de les eleccions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)