Champions

El principi del camí

Instal·lat en la mediocritat a Europa en els darrers anys, el Barça busca tornar-hi a regnar i avui, des del bombo 2, coneixerà els seus rivals en el sorteig de la fase de grups

Manchester City, PSG i Bayern, els equips a evitar

Ja fa temps que el Barça va per Europa acomplexat, tenallat, fins i tot, atemorit. L’entitat blaugrana havia estat dominadora en el Vell Continent, aixecant fins a quatre Champions League en una dècada (del 2006 al 2015), però poc li queda ja d’aquella aura guanyadora aconseguida. I és que des de l’últim títol assolit, ara ja fa set anys, viu instal·lat en la mediocritat, incapaç d’acomiadar-se d’una edició amb el cap amunt. Caigudes estrepitoses i humiliacions són la tònica d’uns darrers anys de garrotades sonades en competició europea, amb les golejades de la Juve per 3-0 (2017), la Roma per 4-1 (2018), el Liverpool per 4-0 (2019), el Bayern per 8-2 (2020), el PSG per 1-4 (2021), com a representants d’una lamentable trajectòria que va tenir el seu punt culminant la campanya passada (2022), quan el conjunt culer no va passar de la fase de grups i va acabar eliminat de l’Europa League al Camp Nou per l’Eintracht de Frankfurt en una nova nit infausta. A tot això vol posar fi ara el club, que, presidit per Joan Laporta i liderat a la gespa per Xavi Hernández, ha canviat la cara a l’equip perquè torni a competir amb els millors.

La inversió, doncs, ha estat important en el Barça aquest estiu, amb incorporacions de molt nivell, entre les quals destaca Robert Lewandowski, que han de permetre-li fer un salt de qualitat que l’acosti a lluitar per tots els títols, entre aquests la Champions, en la qual avui sabrà quins són els seus rivals en la fase de grups. Per tercer any consecutiu en el bombo 2, els equips a evitar pels blaugrana en el bombo 1 són el Manchester City, el Bayern i el París SG, tres dels millors conjunts d’Europa, estant el dirigit per Pep Guardiola un esglaó per sobre. El Bayern, sense Lewandowski, però amb Sadio Mané i amb un any de feina amb Julian Nagelsmann, és poderosíssim, mentre que el PSG, ara orientat per Christophe Galtier, està semblant un grup força equilibrat en aquests primers compassos de curs, que ha començat com un avió. El Real Madrid no li pot tocar perquè és de la mateixa lliga, i Milan, Porto, Ajax i Eintracht, tot i ser equips ben treballats, són més accessibles, tractant-se del pot dels caps de sèrie. Pel que fa al bombo 3, l’Inter és el més perillós. El quadre neroazzurro es va acostar al títol de lliga la campanya passada i s’ha reforçat aquest estiu amb Romelu Lukaku, que ha tornat a Milà. Dortmund, Nàpols, Benfica, Sporting CP i Bayer Leverkusen són els altres rivals d’aquest tercer pot, que, en cas d’un mal dia, poden portar problemes a qualsevol.

El bombo 4, tancat ahir

L’últim bombo va tancar-se ahir a la nit amb la disputa dels play-offs. El Rangers, que va desfer-se del PSV, estarà en el sorteig; també el Copenhaguen, després de superar el Trabzonspor; així com el Dinamo Zagreb, que va eliminar el Bodo Glimt. El Marsella, capitanejat pel veterà i talentós Dimitri Payet, i que s’ha reforçat amb noms com ara Jordan Veretout (Roma), Alexis Sánchez (Inter) i Luis Suárez (Granada), és l’equip més potent d’aquest darrer pot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)