Mundial

MUNDIAL DE QATAR

Alemanya no ho remata i el Japó li remunta un 1-0

Japó ha aconseguit derrotar Alemanya fent saltar la segona gran sorpresa del mundial de Qatar després de la que va firmar Aràbia Saudita contra l’Argentina. Amb el mateix guió, els nipons han resistit a un atac i gol alemany durant tota la primera hora de joc per remuntar contra pronòstic amb dues dianes de mèrit de Ritsu Doan i Takuma Asano. El primer ha superat Neuer després d’un refús del porter massa centrat (75’) i el segon gràcies a una passada a l’espai i posterior control orientat que l’ha deixat sol davant del porter (83’). Alemanya, enquadrada en el mateix grup que Espanya i Costa Rica, haurà d’exigir-se més si vol accedir als vuitens.

La primera meitat ha estat controlada de cap a peus pel combinat alemany, que ha gaudit de la possessió i ha tapat força bé els intents de contres del Japó, que ha apostat per tancar-se al darrera, ajuntar les línies i córrer sempre que pogués. Aquesta fórmula sol ser poc efectiva contra una selecció com Alemanya que amb la qualitat dels seus futbolistes per desbordar o per veure la passada adient acaba generant ocasions i apropant-se al gol. Ha començat avisant, però, Japó quan en el 8 Maeda ha fet gol davant Neuer però en posició antireglamentària. A partir d’aquí, el monòleg alemany ha estat gairebé total. Rüdiger ha estat a punt d’obrir la llauna amb el cap a la sortida d’un corner (16’).

Els de Hansi Flick han tingut paciència fins que Kimmich ha vist molt bé l’arribada del lateral Raum, molt actiu durant tot l’enfrontament, per trepitjar àrea i després de retallar davant del porter Gonda ser objecte de penal. Gündogan ha assumit la responsabilitat i ha enganyat al rival xutant pel centre (33’).

En el tram final de la primera part, Alemanya ha accelerat per intentar ampliar l’avantatge i, de fet, Havertz ha perforat la porteria rival però en fora de joc (45+4’), en la penúltima acció del primer acte, ja que la darrera l’ha tingut l’atacant nipó Maeda, que ha creuat massa una rematada amb el cap (45+6’).

En la segona part, Alemanya ha mantingut el control del joc però ha errat cada una de les múltiples ocasions que ha tingut. Musiala ho ha intentat després de deixar enrere quatre rivals però ha disparat als núvols (51’), Gündogan ha topat amb el pal amb un xut des de la frontal (60’) i Hofmann i Gnabry han posat a prova Gonda en una triple ocasió (70’).

S’ho creu i ho remunta

Japó ha entrat a l’últim tram del partit viu i s’ho ha cregut. El seleccionador Hajime Moriyasu ha introduït diversos canvis ofensius i ha canviat el dibuix tàctic fins que els seus jugadors han començat a generar joc ofensiu. Neuer ha salvat l’empat després d’una rematada d’Ito (73’) però no ha pogut evitar l’igualada dos minuts després quan primer ha refusat massa centrat un xut creuat de Minamino. Ritsu Doan arribant des de la segona línia ha perforat la porteria germànica fent saltar una sorpresa que acabaria convertint-se en majúscula poc després, quan Ko Itakura ha vist molt bé la desmarcada de Takuma Asano que amb un control brillant ha deixat enrere Schlotterbeck i ha fet entrar la pilota a la porteria de Neuer per l’escaire curt, sorprenent al de Gelsenkirchen (83’).

Lluny de reaccionar i treure l’orgull, a Alemanya se l’ha vist tocada i sense idees prou clares com per esgarrapar, com a mínim, un punt. Només un parell d’accions de VAR amb dos possibles penals i un xut de Goretzka llepant el pal (96’) han posat l’ai al cor als nipons, que s’han ajuntat més que mai per crear un mur infranquejable.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)