Mundial

MUNDIAL DE QATAR

La màgia de Richarlison

Grup G. Brasil supera Sèrbia amb dos gols del davanter del Tottenham i lidera el grup per davant de Suïssa, que supera per la mínima Camerun

La pentacampiona del món comença el mundial amb victòria. Va haver de suar, i de valent, però Brasil va superar Sèrbia en un partit en què va anar de menys a més i que va acabar resolent Richarlison amb un doblet (2-0). I és que sí, potser no és entre les grans estrelles de l’equip, però el davanter del Tottenham va demostrar ahir que és la figura perfecte per completar l’atac brasiler i el golejador nat que en altres mundials ha faltat a la canarinya.

Brasil va tenir molts problemes per superar la sòlida defensa de Sèrbia en la primera part i pràcticament no va ser capaç de generar ocasions de perill. En la segona part, això sí, va posar una marxa més i des de ben aviat va convertir el partit en una allau d’accions de perill. Però faltava marcar i ningú se’n sortia, sobretot un Raphinha que va tenir les dues més clares. I llavors va aparèixer Richarlison per decidir el partit. Primer fent l’1-0 en una acció d’oportunista, aprofitant un refús del porter a xut de Vinícius (62’), i després per signar una obra d’art en el 2-0 (73’). El punta va controlar amb la cuixa una centrada de Vinícius i a la mitja volta i de tisora va afusellar el porter per signar el que pot ser, sense cap mena de dubte, un dels gols del mundial.

Pragmatisme suís

Suïssa va sumar els tres primers punts davant d’una Camerun valenta i, fins i tot, superior en el primer temps –Toko Ekambi i Hongla van gaudir de bones ocasions–. En l’inici de la segona part, Embolo, nascut al país africà, va decantar la balança a favor dels helvètics, que van mantenir l’avantatge sense patiments extraordinaris. Camerun va intentar la igualada, però no va tenir prou fluïdesa i idees en el seu atac. I és que els suïssos van poder fer una segona diana en una gran ocasió de Vargas que Onana va desviar.

NEYMAR, TOCAT

L’estrella de Brasil va deixar el camp adolorit i amb el turmell molt inflat

BRASIL

2
1
Alisson
90’
2
Danilo
90’
4
Marquinhos
90’
3
Thiago Silva
90’
6
Alex Sandro
90’
7
Paquetá
75’
8
Fred
15’
5
Casemiro
90’
11
Raphinha
87’
26
G. Martinelli
3’
10
Neymar
79’
19
Antony
11’
20
Vinícius
76’
21
Rodrygo
14’
9
Richarlison
79’
18
Gabriel Jesus
11’

SÈRBIA

0
23
V. Milinkovic-S.
90’
4
Milenkovic
90’
5
Veljkovic
90’
2
Pavlovic
90’
25
Mladenovic
66’
18
Vlahovic
24’
14
Zivkovic
57’
7
Radonkic
33’
16
Lukic
66’
22
Lazovic
24’
8
Gudelj
57’
24
Ilic
33’
20
S. Milinkovic-S.
90’
10
Tadic
90’
9
Mitrovic
83’
6
Maksimovic
7’
GOLS: 1-0 (62’) Richarlison. 2-0 (73’) Richarlison. ÀRBITRE: Alireza Faghani (Iran). TARGETES. Grogues: a Pavllovic (7’), Gudelj (49’) i Lukic (64’), de Sèrbia. Vermelles: .

SUÏSSA

1
1
Sommer
90’
3
Widmer
90’
5
Akanji
90’
4
Elvedi
90’
13
R.Rodríguez
89’
18
Cömert
1’
8
Freuler
90’
10
Xhaka
90’
23
Shaqiri
72’
19
Okafor
18’
15
Sow
72’
20
Frei
18’
17
Vargas
81’
25
Rieder
9’
7
Embolo
72’
9
Seferovic
18’

CAMERUN

0
23
Onana
90’
19
Collins Fai
90’
21
Castelletto
90’
3
N’Koulou
90’
25
Nouhou Tolo
90’
8
Anguissa
90’
14
Oum Gouet
90’
18
Hongla
69’
5
Ondoua
21’
20
Mbeumo
81’
6
Ngamaleu
9’
12
Toko Ekambi
74’
7
N’Koudou
16’
13
Choupo-Moting
74’
10
Aboubakar
16’
GOLS: 1-0 (48’) Embolo. ÀRBITRE: Tello Figueroa (Argentina). TARGETES. Grogues: a Elvedi (64’) i Akanji (83’), de Suïssa; i a Collins Fai (36’), de Camerun. Vermelles: cap.