Mundial

MUNDIAL DE QATAR

Països Baixos i Equador ho deixen tot obert

Gakpo avança molt aviat al combinat neerlandès però Enner Valencia iguala el marcador i tots dos s’hauran de guanyar la classificació en l’últim partit

El grup A arribarà a l’última jornada de la fase de grups amb gairebé tot per decidir després que Països Baixos i Equador hagin empatat (1-1), un resultat que elimina matemàticament a Qatar, la selecció amfitriona. Semblava que els de Van Gaal ho tenien tot de cara per ser primers de grup després d’avançar-se molt aviat, però Equador ha aconseguit empatar i, fins i tot, ha tingut les ocasions més clares per endur-se el partit. Amb l’1-1 final Països Baixos i Equador depenen de si mateixes per ser als vuitens de final i els hi valdrà l’empat contra Qatar i Senegal, respectivament, mentre que la diferència de gols pot ser el que acabi decidint la primera posició del grup.

Països Baixos ha arrencat amb la cinquena marxa posada, i és que ha tardat molt poc a donar el primer cop del partit. Igual que contra Senegal, el protagonista ha estat Gakpo, que ha recollit la pilota a la frontal i amb un obús amb la cama esquerre ha marcat l’1-0 (4’). El gol, però, no li ha acabat d’anar bé als de Louis Van Gaal, que han especulat massa amb el resultat aprofitant que Equador tampoc ha canviat el guió intentant pressionar més. Amb el control de la possessió, però, Equador tampoc ha tingut les idees clares i li ha costat molt generar perill. Això sí, a poc a poc els sud-americans han anat trobant les febleses defensives de Països Baixos i ha començat a avisar, com en un xut d’Enner Valencia que ha aturat amb problemes Noppert. En el temps afegit de la primera part ha arribat l’avís més seriós, quan Estupiñán ha marcat després d’un rebot en un córner però l’àrbitre ha anul·lat el gol per fora de joc posicional de Porozo, que tapava la visió del porter.

El guió ha continuat igual en l’inici de la segona part i Equador ha acabat trobant el premi després d’una recuperació al centre del camp. Esupiñán ha rebut dins l’àrea i ha executat ràpid i Noppert ha respost bé amb una bona aturada, però el més llest ha estat Enner Valencia per aprofitar el rebot i marcar l’1-1 a plaer (49’). Després del gol Equador encara s’ho ha cregut més i ha pogut fer el segon, amb un xut de Gonzalo Plata que s’ha estavellat al travesser (59’). L’ensurt ha despertat a Països Baixos, que ha igualat la intensitat d’Equador i això ha fet que ja no passés gaire cosa més durant el que quedava de partit, sense que ni Països Baixos ni Equador hagin tingut cap ocasió clara per endur-se la victòria. La nota negativa per a Equador ha estat que, de nou, Enner Valencia ha hagut de ser substituït per molèsties al genoll.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)